Typische week president

We beginnen onze week op maandag met de wekelijkse vergadering. De voorzitter zit deze vergadering voor en zorgt dat iedereen up-to-date is van wat alle andere bestuursgenoten mee bezig zijn. Zo heb je een goed overzicht van wie wanneer eventueel tijd heeft om samen ergens aan te gaan zitten of een taak van iemand over kan nemen als het te druk wordt. Hiermee voorkom je dat iedereen op zijn eigen ‘eiland’ aan het werken is en je samen tot een beter resultaat komt.

Na de vergadering ga ik in gesprek met ABN AMRO om de laatste puntjes op de ï te zetten voor de Corporate Finance Competition eind deze week. Ik handel de to-do’s van deze meeting af met Sanne en de commissie, zodat ik tot de lunch tijd heb om wat mails te beantwoorden. Na de lunch woon ik een gastcollege bij voor het vak Entrepreneurial Finance dat ik een tijd terug geregeld heb. Omdat we in januari voor het eerst een online boekverkoop hebben gedaan, zijn er nog wat studenten die een boek besteld hebben dus pak deze nog even in en verstuur ik ze voor de brievenbussen geleegd worden, waarna mijn huisavond begint en ik dus huiswaarts ga.

Dinsdag begin ik de dag rustig door even de meeting voor de Investment week & Symposium voor te bereiden. De meeting begint om 11:00, dus ik heb ook ruim tijd om nog wat mails te beantwoorden en kleine to-do’s te verwerken. De meeting duurt ongeveer tot 12:30, dus na de lunch ga ik verder met het voorbereiden van de Master Open Day waar ik vanmiddag en vanavond een praatje moet doen voor de master Financial Economics. Als alles voorbereid is, heb ik tijd om even te bellen met verschillende studentenverenigingen voor de promotie via hun Eurekaweek kanalen. De praatjes voor de Master Open Day doe ik vanuit huis, waarna ik nog even met clubgenoten wat ga eten.

Dan gaat woensdag om 9:30 de Corporate Finance Competition beginnen, die de hele ochtend duurt. Ik heb er dit keer voor gekozen mee te doen met het programma om te kijken hoe zo’n M&A case in z’n werk gaat. Als dat voorbij is, ga ik naar kantoor om even met Bo te kijken naar mogelijke partners voor het symposium tijdens de Investment week. We sluiten de dag af met een borreltje met MAEUR, de marketing vereniging die op de campus onze buren zijn.

Op donderdag begint de dag weer met de Corporate Finance Competition, dit keer met een case van Kempen. De middag is gevuld met een training waarin we manieren uitgelegd krijgen om je agenda, nieuwe to-do’s en lange termijn projecten te ordenen zodat je gestructureerd te werk kan gaan.  

Vrijdag begin ik de dag iets later met het rustig beantwoorden van mijn mails en werk ik tot de lunch aan een lange termijn project om het analyseren van alle aanmeldingen te automatiseren. Vrijdagmiddag pak ik de taken op waar ik de rest van de week geen tijd of motivatie voor had en zet ik de wekelijkse vergadering voor volgende week maandag klaar. We drinken nog het een en ander als iedereen klaar is met werken en dan is de week weer tot z’n eind gekomen.

Back to top
Cancel