President

Hi, mijn naam is Sophia van Megen en ik ben de President van het huidige FSR bestuur.

Als President van de FSR is mijn takenpakket erg breed. Mijn grootste verantwoordelijkheid is het reilen en zeilen van de vereniging en het grote plaatje. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor externe partijen en het gezicht van de vereniging. De communicatie met de universiteit, andere studieverenigingen in Rotterdam en daarbuiten en de adviesraad van de FSR loopt via mij. Hierbij is het belangrijk dat het professionele imago en de relatie met externe partijen van de FSR gewaarborgd worden.

De President is in veel opzichten eindverantwoordelijk. Dit betekent niet dat ik de beslissingen zelf neem, maar het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de belangrijke zaken goed en tijdig besproken worden. Minstens een keer per week vergaderen we met het hele bestuur. Het is de taak van de president om deze vergaderingen voor te bereiden en te leiden. Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen gehoord wordt en dat er gezamenlijke beslissingen genomen worden.

Naast de vereniging houd ik mij bezig met het functioneren van het bestuur. Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen goed op zijn of haar plek zit en dus optimaal kan presteren. Hierbij is het belangrijk om overzicht te houden en de samenwerking voorop te stellen. Mocht er een conflict ontstaan dan is het mijn rol om te zorgen dat partijen er samen uitkomen. Tevens probeer ik goed op de hoogte te blijven van waar iedereen op het moment mee bezig is, zodat ik bij kan springen waar nodig. Mocht er iets niet goed gaan dan probeer ik met mijn bestuursgenoot naar een oplossing te zoeken. Op deze manier ben ik bij veel van onze evenementen betrokken. Dit kan soms stressvol zijn, maar omdat je vrij snel veel verantwoordelijkheid krijgt, leer je snel. Een goede voorzitter heeft ten alle tijden een totaaloverzicht van de stand van zaken. Hierbij focust hij of zij zich niet teveel op details, maar negeert deze ook niet.

Een groot deel van mijn takenpakket omvat de strategie van de FSR en de visie voor de lange termijn. Dit doe ik uiteraard in samenwerking met de Raad van Commissarissen en mijn bestuursgenoten. Ieder jaar wordt het evenementenportfolio grondig doorgekeken om na te gaan waar nog kansen kunnen liggen voor de FSR. Het is allereerst de taak van de voorzitter om deze kansen te onderzoeken en eventueel verder uit te werken.

Tevens heeft de President enkele evenementen onder zich. Dit is een leuke afwisseling van de dagelijkse taken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Corporate Finance Competition en de Investment Week. Dit zijn beide grote evenementen met zeer interessante partners. De organisatie van de Investment Week is in samenwerking met B&R Beurs en is een van de grootste financiële recruitmentevenementen van de campus. Bij de organisatie hiervan komt een hoop kijken en is het nodig om met veel partijen tegelijk te schakelen. De Corporate Finance Competition vindt plaats op het landgoed Duin & Kruidberg en is een van de oudste evenementen van de FSR. Het organiseren van evenementen zal niet je hoofdverantwoordelijkheid zijn als voorzitter, maar je kan er op organisatorisch vlak wel een hoop van leren. Daarnaast krijg je zo een beter beeld van de mogelijkheden na je bestuursjaar en je carrière.

Mocht je meer willen weten over mijn functie of een bestuursjaar bij de FSR, stuur dan een mailtje naar president@fsr.nl of een berichtje naar 06-83396694 voor een koffietje.

Back to top
Cancel