Week van Treasurer

Hi! Mijn naam is Joost Crul en ik ben dit jaar de Treasurer van de Financiële Studievereniging Rotterdam (FSR).

Maandag

Iedere maandag beginnen we de week met een bestuursvergadering. Hier bespreken we de planning voor de aankomende tijd, to do’s per persoon voor de week en waar eventuele problemen zijn die samen opgelost kunnen worden. Zo weten we waar de rest mee bezig is en kunnen wij bijspringen waar nodig.
Nadat de vergadering is afgelopen ga ik de KasCo vergadering van die avond voorbereiden. Eens in de 6-8 weken heb ik samen met de voorzitter Noah een vergadering met de 3 oud - penningmeesters. Tijdens deze meeting bespreken we de huidige financiële status en wordt er gekeken of er dingen zijn waar ik tegenaan loop. Zo is deze meeting een controle moment en ook leerzaam voor mij. Door mijn vragen te kunnen stellen aan de oud-penningmeesters kan ik mijn taken beter uitvoeren. Daarnaast worden hier vaak actualiteiten besproken waarbij de oud-bestuurder advies kunnen geven. Voor de vergadering eten we samen Vietnamees en na de vergadering doen we nog een drankje.

Dinsdag

Vandaag begin ik de dag met een meeting met de Masterclass Committee. Samen met de commissie organiseer ik jaarlijks verschillende masterclasses. Zo hebben we dit jaar al een E-assessment en Bloomberg Masterclass georganiseerd. Momenteel zijn we bezig met de organisatie van een Case Masterclass en nog een excel training. Hiervoor benaderen wij verschillende bedrijven om te kijken of zij deze masterclass zouden willen geven.
Na de meeting van Masterclass Committee, ben ik gaan zitten met onze Commissioner External Relations Jasper en onze voorzitter Baus. Wij hebben een wekelijks momentje waarbij wij de financiële strategie bespreken. Hierbij kijken wij naar potentiële partners en exposure mogelijkheden voor in de toekomst. Dit is een belangrijk onderdeel voor de continuïteit van de FSR.  
Vervolgens ga ik terug naar kantoor om een aantal facturen eruit te sturen en betalingen te doen. Daarnaast bekijk ik of de begroting nog in orde is en werk ik alles door.
 

Woensdag

Vandaag begin ik de dag met een meeting met de Conference Committee. We zijn met elkaar toe aan het werken naar de Private Equity Conference. Afgelopen september was de eerste editie een groot succes. Sprekers van Parcom en 3i gaven een presentatie aan een overvolle zaal, waarna ze deelnamen aan een paneldisccusie. 
Met de commissie bespreek ik de mogelijkheden voor de tweede editie van dit evenement. We werken aan een document die we versturen aan de Private Equity kantoren om te informeren of ze willen deelnemen. Dit jaar hebben we als onderwerp de uitdagingen binnen Private Equity als de economie in recessie komt.

Na de meeting met Conference Committee ga ik met de Commissioner Activities Emma zitten voor de facturen van ICansultancy.
Vervolgens neem ik  2 vrije uurtjes op om te gaan sporten.

Donderdag

Mijn donderdag begint met het bijwerken van mijn mail. Alle facturatie loopt via mij en als onze partners vragen hebben of met een verzoek komen dan verwerk ik dat. Ik check de nieuwe boekingen bij de bank en boek ze ook in in ons boekhoudsysteem Exact. Vervolgens zorg ik dat de begroting actueel is. 
Hierna ga ik zitten met de Commissioner Finance Activities Larissa om de begrotingen te bespreken van de International Banking Cycle en de Financial Business Cycle. Na het afronden van deze evenementen, zijn we nu bezig met evalueren en kunnen we zo de basis leggen voor een nieuwe begroting voor volgend jaar.
Na de meeting met Larissa ga ik zitten met de Penningmeester van B&R Beurs, om de begroting en uitgaven van de Investment Week door te spreken. Aangezien onze verenigingen dit samen organiseren zitten wij regelmatig samen om de begroting in de gaten te houden. ’s Avonds ga ik wat drinken met vrienden in de stad.

Vrijdag

Vrijdagochtend ben ik vanaf 11 uur op kantoor. Ik werk weer mijn mail bij en check of onze partners hun facturen hebben betaald. Als de betalingstermijn verstreken is, bel ik met de afdelingen van die bedrijven om het geld te vorderen. 
We lunchen samen het bestuur bij Erasmus Sport. Daarna loop ik mijn vaste financiële takenlijst door om de begroting up to date te hebben. De London Finance Tour commissie, onder begeleiding van Larissa, hebben voorstellen gemaakt voor de reis, overnachting en uitjes. Hier kijk ik samen met Larissa naar en we maken de boekingen. 

Wil je meer weten over een bestuursjaar of mijn functie specifiek? Stuur mij dan een appje op 06-52594359 of mail naar president@fsr.nl!

Back to top
Cancel