Week van de President

Mijn naam is Noah van Roekel en ik dit jaar de President van de Financiële Studievereniging Rotterdam (FSR). Elke week is anders maar ik probeer in dit stuk uit te leggen hoe een week als voorzitter er uit kan zien. Iedere week begint met een bestuursvergadering. Als voorzitter is het mijn taak om die vergaderingen voor te bereiden en te leiden, zodat de belangrijke dingen besproken worden. Deze vergadering biedt de mogelijkheid om even bij te praten na het weekend en om er voor te zorgen dat iedereen weer up-to-date is.

Na de vergadering heb ik wat tijd ingepland om wat mails te beantwoorden. Het is maandag dus iedereen moet weer even opstarten maar de sfeer zit er goed in. Afgelopen vrijdag hadden we een alumni borrel bij Thoms Stadsbrouwerij, die natuurlijk uitgebreid nabesproken moet worden. Rond een uur of één lunchen we met elkaar en in de middag heb ik een vergadering met B&R Beurs over workshops van bedrijven uit verschillende sectoren, zoals M&A, private equity en trading.

Op dinsdag begint de dag vroeg op Rotterdam Centraal. Met een groep van twintig studenten reis ik af naar Landgoed Duin & Kruidberg voor de Corporate Finance Competition. Dit is een van de oudste en meest prestigieuze evenementen van de FSR. Dit evenement organiseren we met de vier grote Nederlandse banken: ING, Rabobank, ABN AMRO en Kempen. Gedurende twee dagen worden de studenten meegenomen in de wereld van Corporate Finance. Er worden verschillende cases gegeven, onder andere over M&A. Naast de uitdagende cases wordt er uitgebreid geluncht, geborreld en gedineerd met de partners. Samen met mijn bestuursgenoot Larissa Davidsz (Commissioner Finance Activities) en de commissie ben ik verantwoordelijk voor de communicatie met de partners en het landgoed. Ook zijn wij het aanspreekpunt voor studenten.

De tweede dag van de Corporate Finance Competition begint vroeg met een lekker ontbijt. Vandaag geven ING en ABN AMRO cases. Larissa en ik doen mee met de eerste case maar gedurende de tweede case moeten we toch nog het een en ander regelen voor het evenement. Na de case van ABN AMRO hebben we een borrel waarmee we een geslaagd evenement afsluiten. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Rotterdam na twee lange, maar erg leuke dagen.  

Op donderdag heb ik een paar meetings en kantooruren ingepland, zodat ik het overgebleven werk van dinsdag en woensdag kan oppakken. In de middag heb ik een meeting met een andere vereniging om te brainstormen over een nieuw evenement. In de tweede helft van het jaar is er voor iedereen meer tijd om nieuwe dingen op te zetten. Het is dan onder meer de taak van de voorzitter om het evenementenportfolio te analyseren om te kijken waar nog eventuele kansen liggen. De meeting is succesvol en we zijn weer een stapje dichterbij een mooi nieuw evenement wat dit jaar voor het eerst plaatsvind. Rond 17.30 fiets ik naar huis om even naar de sportschool te gaan. ’s Avonds heb ik met wat vrienden van rugby afgesproken om een biertje te doen bij Locus.

Vrijdagochtend begin ik om 11 uur zodat ik kan studeren voor mijn CFA examen. Vandaag heb ik weer verschillende meetings. De eerste meeting die ik heb is met de onderwijs directeur van de Erasmus School of Economics om het een en ander door te spreken over onze activiteitenkalender. In de middag pak ik de trein naar Amsterdam om te lunchen en te vergaderen met de Financiële Associatie Nederland. Dit is het overkoepelende orgaan van de vijf grote financiële studieverenigingen van Nederland. Het netwerk van de FAN is een goede mogelijkheid voor bedrijven om financiële studenten door heel Nederland te bereiken. Daarnaast is het handig om te zien hoe soortgelijke verenigingen in andere steden bepaalde zaken aanpakken. Na afloop van de vergadering drinken we nog een biertje en vertrek ik weer naar Rotterdam.

Ik hoop je hiermee een idee te kunnen geven van hoe een week eruitziet als voorzitter van de FSR, je kunt hier kijken voor een uitgebreidere functieomschrijving. Mocht mijn verhaal je interesse gewekt hebben voor een bestuursjaar bij de FSR, stuur me dan een berichtje op 06 81 44 08 13 of stuur een mailtje naar president@fsr.nl voor een koffietje.

Back to top
Cancel