De week van de Commissioner Finance Activities

De week van Commissioner Finance Acitivities

Hi! Mijn naam is Heleen Francoys en ik ben de Commissioner Finance Activities van het 21ste FSR bestuur. Geen enkele week is hetzelfde maar om een zo’n goed mogelijk beeld te geven van mijn functie heb een week uit mijn bestuursjaar beschreven.

Elke maandagochtend hebben we met het hele bestuur een vergadering zodat we een goed beeld hebben waar iedereen deze week mee aan de slag gaat en of we elkaar nog kunnen helpen. Helaas kan ik deze maandag niet aanwezig zijn bij de vergadering, omdat ik deze ochtend een on-campus workshop van de Financial Business Cycle (FBC) organiseer. Ik heb om 9 uur afgesproken met twee commissieleden om nog de laatste dingen voor te bereiden en alle spullen in het lokaal klaar te zetten. Om half 11 ontvang ik de partner en om 11 uur zijn alle 25 studenten aanwezig en kan de workshop van start gaan. Na de case ga ik nog even terug naar kantoor om de naamkaartjes voor het Female diner van vanavond op te halen en check ik nog snel mijn mail. Dit is het vierde en tevens laatste diner van de FBC. We beginnen om 19:00 met een korte borrel en we kunnen daarna genieten van een vier-gangen diner waarbij de deelnemers per gang een andere partner leren kennen. Om 23:00 fiets ik naar huis na een vermoeiende, maar leuke dag!

Vandaag is alweer de laatste dag van de FBC 2018, we sluiten de cycle af met een inhousedag bij Kempen. ’s Ochtends ga ik nog naar kantoor om de laatste dingetjes voor te bereiden en om half 12 vertrek ik richting het station met twee commissieleden. Op het station verzamelen we met de 25 geselecteerde studenten en vertrekken we met de trein richting Amsterdam. Op het kantoor van Kempen krijgen we een presentatie en doen we een M&A case. De commissie en ik kunnen zelf ook meedoen aan de case wat heel leuk is omdat ik zo veel verschillende bedrijven en sectoren leer kennen tijdens mijn bestuursjaar. Na de case hebben we nog een gezellige borrel met alle studenten en medewerkers van Kempen. Rond 19:00 is de dag klaar en vertrekken we met de trein weer richting Rotterdam.

Op woensdag begin ik met mailtjes beantwoorden waar ik afgelopen twee dagen niet aan toe was gekomen. Nu de FBC voorbij is, is het belangrijk om komende dagen met alle partners een belafspraak te plannen om de organisatie, studenten en samenwerking te evalueren. Nadat we met het hele bestuur geluncht hebben, heb ik de eerste paar calls. Het is leuk om te horen dat de partners tevreden zijn en hoe zij denken dat we de FBC verder kunnen ontwikkelen voor komende jaren. Vandaag ga ik wat eerder weg van kantoor om nog even de stad in te gaan. ’s Avonds heb ik samen met mijn bestuursgenoot Baus en de Corporate Finance Competition commissie afgesproken voor commissie eten.

Op donderdag kom ik om 11 uur zodat ik een beetje kan uitslapen. Ik ga samen met Maarten van der Puijl zitten om een planning te maken voor onze week in Londen. Maarten en ik gaan een week naar Londen om langs te gaan bij alle partners die hebben meegedaan aan de International Banking Cycle (IBC) in september. Vandaag bespreken we wanneer we naar welke bank zullen gaan en kijken we ook of we nog wat leuke activiteiten kunnen plannen. Na de lunch komt de European Finance Tour commissie langs om te vergaderen. We maken vandaag een schema voor de promotie van het evenement. Samen met de commissie bepalen we wanneer we iets plaatsen op social media en wanneer we collegepraatjes geven. Na een gezellige meeting is de dag alweer voorbij en ga ik naar huis om met m’n huisgenootjes te eten.

Op vrijdagochtend ga ik niet naar kantoor maar spreek ik met Maarten van der Puijl op het station af. Vandaag gaan we samen naar twee van de partners van de IBC die een kantoor hebben in Nederland. Het is altijd erg leuk om een ochtendje uit kantoor te zijn en onze partners te spreken. Als ik terug ben op kantoor ga ik nog even met Maarten Fuchs zitten om het promotie schema voor de European Finance Tour door te spreken en te kijken naar de ontwerpen voor de flyers en posters.

Ik hoop je hiermee een idee te kunnen geven van hoe een week eruitziet voor de Commissioner Finance Activities. Als je meer wil weten of nog vragen hebt dan kan je mij altijd een berichtje sturen op 0643907615 voor een koffietje.

Back to top
Cancel