De week van Commissioner Activities

Hi! Mijn naam is Claudia Hofmans en ik ben de Commissioner Activities van het 21ste FSR bestuur. Door de vele verschillende werkzaamheden is geen week hetzelfde. Om toch een beter beeld te geven van mijn functie, heb ik een week uit mijn bestuursjaar beschreven. 

Op maandagochtend om 09:00 loop ik het kantoor binnen en zit Maarten van der Puijl uiteraard al achter zijn computer. Wanneer iedereen er is begint de wekelijkse bestuursvergadering. Het is erg fijn om de week op deze manier te starten, omdat we zo even kunnen inkomen en de week met elkaar bespreken. Als de vergadering is afgesloten, maak ik mijn to do lijst en ga ik achter mijn computer wat mails beantwoorden. Daarna bereid ik mijn tweede vergadering voor met de International Research Project commissie. Tijdens deze vergaderingen is er altijd veel te bespreken, maar is het ook heel gezellig! Na deze vergadering zit de dag er alweer bijna op. Ik vind het heel leuk dat gedurende dit jaar ik met veel verschillende mensen samenwerk.

Dinsdag begin ik mijn dag om 11:00 zodat ik een beetje kan uitslapen. Als ik op kantoor ben is er al heel wat activiteit en ik moet even wakker worden met een koffie. Daarna ga ik aan de slag met de organisatie van een training voor de IRP-groep bij een consultancy kantoor. ’s Middags heb ik een belshift voor het International Research Project, samen met alle deelnemers bellen we een aantal uur per week bedrijven met de vraag of zij willen meedoen met ons project. Wij werken een bedrijfsspecifiek vraagstuk voor hen uit in de markt van Colombia. Hiervoor reizen wij in de juli af naar Colombia met de groep van 20 studenten. Deze belshift duurt de rest van mijn dag en daarna ga ik samen met Esmée naar een sportklasje. 

Elke woensdag heb ik een vergadering met de ICansultancy commissie. Deze commissie organiseert in januari een Women Consultancy Day met vier vooraanstaande strategy consultants voor 20 vrouwelijke studenten. Deze commissie is in samenwerking met de studieverenigingen FAECTOR en InDuplo. Na deze vergadering gaan we uitgebreid lunchen met het bestuur. Op woensdag loopt de lunch altijd uit, omdat op woensdagen de lunch meer een happening is. ’s Middags ga ik met Maarten van der Puijl mee naar een afspraak bij een bedrijf in Rotterdam. Het is heel leuk om af en toe mee te kunnen naar zo’n bedrijfsafspraak! Vanavond heb ik de tweede Spaanse les met de IRP-groep voor onze reis naar Colombia deze zomer. Hoewel het nog niet zo soepel gaat, is de les heel gezellig met de groep. 

Vandaag ga ik samen met Maarten Fuchs en het IRP-team naar Amsterdam voor een training van Accenture. Ze hebben een ochtendprogramma voor ons verzorgt gefocust op hoe je een consultancy case kan aanpakken. Het is een leuke ochtend met als afsluiter een lekkere lunch. Na afloop neem ik de trein terug naar Rotterdam om op kantoor de rest van de dag te kunnen werken. ’s Middags staat er namelijk een call gepland met een contactpersoon bij de Nederlandse ambassade in Colombia. Daarna heb ik een korte vergadering met Maarten Fuchs, de Vice President, voor het promotiemateriaal van een evenement dat later deze maand plaatsvindt. We gaan komend weekend op bestuursvakantie dus het is een drukke week voor iedereen. 

Vrijdag is een drukke, productieve dag wat ook weleens anders is, omdat we morgen naar de Filipijnen vliegen voor de jaarlijkse bestuursvakantie! Iedereen moet nog zijn laatste dingen gedaan hebben voordat we een week niet op kantoor zullen zijn. Ik start mijn dag met een belshift voor het IRP. De rest van de middag ben ik bezig met de laatste actiepunten van de week. Ook gaan we nog even met z’n zessen zitten om de leuke plannen voor de vakantie te bespreken. Nadat ik de laatste zaken heb besproken met de IRP commissie voordat Maarten Fuchs en ik een week weg zijn, ga ik om 16:00 een uurtje eerder weg om mijn koffer in te pakken.  

Ik hoop je op deze manier een indruk te hebben gegeven van een week als de Commissioner Activities van de FSR, een uitgebreide functieomschrijving kan je hier lezen. Wil je meer informatie, stuur mij een appje via 0622698561 of mail naar activities@fsr.nl voor een koffie'tje. 

Back to top
Cancel