De week van de External

Hallo! Mijn naam is Maarten van der Puijl en dit jaar ben ik de Commissioner External Relations van de FSR. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het contact met partners van de FSR. Wat ik leuk vind is dat ik hiermee contact heb en langsga bij allerlei type bedrijven in de sectoren waarin ik geïnteresseerd ben. Van Finance boetieks tot de Big 4 kantoren en de grote Investment Banks die ik in Londen heb bezocht. Ik ben hierdoor beter te weten gekomen hoe ik mijn eigen carrière wil starten en ik heb leuke contacten opgedaan. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg abstract, hieronder zal ik proberen te beschrijven hoe een gemiddelde week er voor mij uitziet. Hopelijk geeft dit een beter beeld wat je kan verwachten als je solliciteert voor de functie External Relations binnen het FSR bestuur.

Maandag

Op maandag ochtend starten we altijd met een vergadering met het bestuur. Op deze manier zijn we allemaal weer up-to-date over waar iedereen mee bezig is en of we elkaar ergens bij kunnen helpen. Uit deze vergadering volgt deze week voor mij dat we nog een extra partner zoeken voor de European Finance Tour. Aangezien ik verantwoordelijk ben partners te vinden voor alle evenementen ga ik hiermee aan de slag. De tour gaat dit jaar naar Londen dus na de vergadering stuur ik meteen wat mails naar onze partners daar om een belafspraak in te plannen en dit evenement te bespreken.  Hierna werk ik mijn mails bij, dit zijn bijvoorbeeld berichten van potentieel nieuwe partners en vragen van recruiters over de mogelijkheden mee te doen aan een evenement. Vervolgens heb ik een vergadering met de Investment Week commissie. We bespreken de voortgang en hieruit volgen weer enkele to-do’s. Aan het eind van de dag heb ik nog een telefonische afspraak met een bestaande partner. Ze willen graag meer weten over de mogelijkheden die wij bieden hun eigen in-house dag bij onze studenten promoten.

Dinsdag

Op dinsdag begin ik met een afspraak in Amsterdam. In principe gaat altijd een van mijn bestuursgenootjes mee naar een afspraak, vandaag is dat Baus. Bij de Investment Week hebben we een symposium waarin onder andere Blackrock aan deelneemt met een spreker. We overleggen of ze hier ook dit jaar weer aan willen deelnemen, wat hun feedback is over afgelopen jaar en of ze ideeën hebben voor een thema aankomend jaar. Daarnaast overleggen we of we onze samenwerking mogelijk uit kunnen breiden. We organiseren jaarlijks de Asset Management Tour en zouden tijdens deze tour graag bij het investment office van Blackrock in Londen langs gaan voor een case. Vervolgens gaan we terug naar kantoor, waar ik eerst mijn mails bijwerk. Die middag heb ik een vergadering om een evenement wat eerder plaatsvond te evalueren. Op basis hiervan kijken we wat erg goed liep en wat we in de overdrachtsmap  kunnen noteren om voor volgend jaar te verbeteren.

Woensdag

Binnenkort ga ik met Heleen naar Londen om onze partners daar te bezoeken. Dit zijn vooral de Investment Banks zoals Goldman Sachs en Morgan Stanley. Zij nemen deel aan de International Banking Cycle waar Heleen voor verantwoordelijk is. Deze gesprekken bereiden we goed voor om niet voor verassingen te komen wanneer we daar zijn.  Vervolgens hebben we een vergadering met het hele bestuur om over de lange termijn strategie van de FSR te brainstormen. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de gevaren de komende jaren. Daarna bel ik nog enkele bedrijven om te vragen of ze een interessante gastspreker hebben voor het vak Derivatives aan de RSM. We hebben de vraag van een professor om hierbij te helpen. Ik zet vandaag mijn 3-uurtje in om die middag te kunnen sporten.

Donderdag

Donderdag ochtend ben ik bezig met algemene zaken. Ik werk het CRM systeem bij, stel contracten op en kijk of er de komende tijd nog bijvoorbeeld in-house dagen en business courses zijn van bedrijven waarbij wij kunnen helpen met het promoten. Die middag zijn we met het hele bestuur uitgenodigd bij EY. We krijgen een lunch en vervolgens een interessante persoonlijkheidstraining. Door het jaar heen krijg je meerdere type trainingen wat erg goed is voor je zelfkennis en je vaardigheden. Ook is het een leuke manier elkaar beter te  leren kennen.

Vrijdag

Vrijdag ochtend heb ik eerst weer een afspraak in Amsterdam, bij Roland Berger. Dit keer gaat Claudia mee aangezien zij ook met hun contact zal hebben voor een evenement wat we samen met Roland Berger organiseren. Naast dit evenement lijkt het ons leuk als ze een training willen geven bij het International Research Project. Tijdens het gesprek blijkt dat hun dat ook interessant lijkt en spreken we af later de precieze invulling te bepalen. Daarnaast evalueren we nog even over het evenement dat we al samen doen en overleggen we vast wat details voor komend jaar. Terug op kantoor heb ik eigenlijk gelijk een overleg met een professor van de ESE over een gastspreker die hij zoekt. Hij vraagt of wij de contacten hebben hem hierbij te helpen. Ik spreek af hier direct even achter aan te gaan. Na dit gedaan te hebben ga ik op zoek naar een geschikte locatie voor het Private Equity Diner dat ik organiseer. Ik bel wat verschillende restaurants om te kijken wat de mogelijkheden zijn en neem alvast een paar opties. Tot slot rond ik nog een paar dingen af voor het weekend en ga naar huis. Die avond hebben we onze alumni borrel in Amsterdam in de Blauwe Engel. Hier komen altijd veel mensen op af en we hebben een erg gezellige avond die vervolgens eindigt op het Rembrandtplein.

Hopelijk geeft dit een beter beeld van mijn functie. Mocht je meer willen weten kan je me altijd een berichtje sturen op 06 485 742 40 om een keer een koffietje te doen!

Back to top
Cancel