De week van de Vice President

Hi! Mijn naam is Maarten Fuchs en dit jaar ben ik de Vice President van de FSR. In deze functie ben ik naast de rol van vice voorzitter verantwoordelijk voor de marketing, de website, de secretaris taken en ben ik onderdeel van de IRP Commissie. Om je een completer beeld te geven van een week als bestuurder bij de FSR neem ik je mee door een week in het leven van de Vice President!

Maandag

Elke maandagochtend beginnen wij om negen uur met een vergadering met het gehele bestuur. Tijdens deze vergadering bespreken wij kort hoe de aankomende week eruitziet en nemen wij waar nodig de gezamenlijke beslissingen. Het is mijn taak om de vergadering te notuleren en na de vergadering de andere bestuurders een kort overzicht te sturen met daarin hun to do’s voor de week. Nadat dit is gebeurd loop ik mijn mail na en maak ik een planning voor de week. Rond het middaguur lunchen wij met z’n zessen en hierna begin ik mijn belshift voor het International Research Project. Naast dat ik verantwoordelijk ben voor de marketing van het IRP ben ik namelijk ook deelnemer en benader ik twee keer per week vier uur lang bedrijven voor het project naar Colombia. Hierna fiets ik naar huis om met mijn huisgenoten te eten.

Dinsdag

Ik begin de dag met een kopje koffie en ontbijt op kantoor. Met Maarten van der Puijl (Commissioner External Relations) heb ik het even over de naderende deadline van het Private Equity Dinner en hier plaats ik nog een post voor op Facebook. Verder ben ik vandaag druk bezig met de marketing voor de European Finance Tour (EFT). Een groep van twintig studenten zal naar Londen gaan voor dit evenement en de deadline voor het aanmelden is aan het eind van deze maand. Ter promotie ben ik in de weer met het programma indesign voor de flyers, posters en een banner. Dit promotiemateriaal ontwerp ik vandaag en worden direct besteld. In de avond ga ik met een groep vrienden een hapje eten en heb ik hockeytraining.

Woensdag

Per week kunnen we een aantal vrije uurtjes inzetten om bijvoorbeeld te gaan sporten, uit te slapen of met vrienden te lunchen. Gisteravond heb ik met vrienden wat gedronken dus vandaag begin ik om 10:00 op kantoor. De rest van de ochtend ben ik bezig met de site bewerken. Wij hebben maandag tijdens de vergadering besloten dat wij op onze website enkele teksten en bladen op de site een andere invulling willen geven. Het is aan mij om dit te doen als eindverantwoordelijke voor de website. Zoals elke woensdag, lunchen we in de middag met het hele bestuur net wat uitgebreider. De rest van de dag ben ik bezig enkele promotiemiddelen aan te vragen bij de universiteit en het opzetten van de online promotie van de EFT.

Donderdag

’s Ochtends heb ik wederom een belshift voor het IRP. Ik heb enkele belafspraken staan met bedrijven en ga hierna cold-callen, na afloop van mijn shift lunch ik met de groep in het sportcafé. ’s Middags voeg ik profielen van bedrijven toe aan onze carrière site en plaats ik enkele berichten op social media. Het is mijn taak de kwaliteit van de carrièrepagina te waarborgen en te zorgen dat alle vacatures up-to-date zijn. Om drie uur ga ik naar huis om mijn opa en oma te bezoeken voordat wij volgende week op bestuursvakantie gaan.

Vrijdag

’s Ochtends begin ik met een overleg met Esmée (Treasurer) en Maarten van der Puijl over de promotie die is afgenomen door onze partners. Maarten van der Puijl heeft het contact met de bedrijven, vervolgens zorg ik dat de content online komt of verstuurd wordt en is Esmée verantwoordelijk voor de financiële afhandeling. Daarom hebben wij met z’n drieën hier vaak overleg over om te zorgen dat dit soepel verloopt. Verder ben ik vandaag vooral veel aan het heen en weer mailen met verschillende externe partijen. Aan het eind van de middag bestel ik nog wat promotiemiddelen samen met Esmée en beantwoord ik de laatste mailtjes en dan zit de week er al weer op!

 

Wat ik zelf het prettigst aan mijn functie vind is de grote variatie van zaken waar ik verantwoordelijk voor ben en het vele samenwerken met mijn medebestuurders. Wil je meer weten over een bestuursjaar of mijn functie specifiek? Stuur mij dan een appje op 06-34242593 of mail naar vicepresident@fsr.nl!

Back to top
Cancel