De week van de Treasurer

Hi! Mijn naam is Esmée Janssen en ik ben dit jaar de Treasurer van de Financiële Studievereniging Rotterdam (FSR).

Maandag

Op elke maandag beginnen we de week met een bestuursvergadering. Hier bespreken we wat iedereen deze week moet gaan doen en waar eventuele problemen zijn die samen opgelost kunnen worden. Op deze manier weten we allemaal waar de rest mee bezig is en kunnen wij bijspringen waar nodig is.
Nadat de vergadering is afgelopen ga ik de KasCo vergadering van die avond voorbereiden. Eens in de 6-8 weken heb ik samen met voor voorzitter Baus een vergadering met de 3 oud - penningmeesters. Hierbij wordt de huidige financiële status gecontroleerd en wordt er gekeken of er dingen zijn waar ik tegenaan loop. Dit zijn vaak leerzame en handige meetings. Ik kan hier mijn vragen kwijt om zo vervolgens mijn taken beter uit te kunnen voeren. Daarnaast worden hier vaak actualiteiten besproken waarbij de oud-bestuurder advies kunnen geven. Voor de vergadering eten we samen sushi en na de vergadering doen we nog een biertje.
Na de vergadering ga ik naar huis om nog even met mijn huisgenoten een biertje te doen op onze huisavond.

Dinsdag

Vandaag begin ik de dag met een meeting met de Conference Committee. De week hiervoor hebben wij de Sustainable Finance Conference georganiseerd. Dit is een evenement van een gehele dag met workshops in de ochtend en een conference over sustainability in de middag. Dit jaar gaven Shell en Heineken een workshop en waren er sprekers van Unilever, Shell en Amundi Asset Management, tijdens de conferentie. Tijdens deze meeting bespraken we het evenement en keken wij naar wat er goed ging en wat eventuele verbeterpunten zijn voor de komende jaren.
Nadat we de SFC besproken hebben, zijn we gaan kijken naar ideeën voor de Erasmus Banking Summit. Dit is een Summit die in September zal plaatsvinden. Afgelopen jaar was het thema ‘Blockchain and Innovation in Banking’. De komende periode zullen wij gaan kijken naar potentiële partners voor komend jaar en een thema.
Na de meeting van de Conference Committee, ben ik gaan zitten met onze Commissioner External Relations Maarten van der Puijl en onze voorzitter Baus. Wij hebben een wekelijks momentje waarbij wij de financiële strategie bespreken. Hierbij kijken wij naar potentiële partners en exposure mogelijkheden voor in de toekomst. Dit is een belangrijk onderdeel voor de continuïteit van de FSR.  
Vervolgens ga ik terug naar kantoor om een aantal facturen eruit te sturen en betalingen te doen. Daarnaast bekijk ik of de begroting nog in orde is en werk ik alles door.
Aan het einde van de dag ga ik even met EFR en STAR zitten voor de organisatie van de Bachelor Accountancy Day. Dit is een jaarlijks evenement dat rond mei plaatsvindt waarbij EFR, STAR en de FSR samenwerken. Dit is een evenement van een hele dag waarbij de 4 kantoren van de Big 4, naar de universiteit komen en een dagprogramma neerzetten met een casus, lunch en een plenair partnerforum, waarbij Bachelor studenten zich meer kunnen oriënteren op een carrière in de Accountancy.
‘S avonds ga ik met mijn clubgenoten eten en ga ik samen met hen een biertje doen op de kroeg.

Woensdag

Vandaag begin ik met Baus aan de laatste dingen voor het actievenweekend van dit jaar. Ieder jaar gaan wij met al onze commissieleden een weekendje weg naar het buitenland. Vorig jaar zijn we naar Belgrado gegaan. Dit jaar zullen we naar Warschau gaan. De locatie blijft altijd geheim tot aan het moment van vertrek. Aanstaande vrijdag zullen we naar Warschau vertrekken met een groep van 30 man. Ieder jaar zijn de voorzitter en de penning verantwoordelijk voor de organisatie van dit weekend. Daarom spreken wij dit weekend nogmaals helemaal door om te kijken of alles geregeld is. We sturen de laatste mailtjes naar de restaurants en clubs en checken al onze actieven in voor de vlucht.
Hierna heb ik een meeting met de Masterclass Committee. Samen met de commissie organiseer ik jaarlijks verschillende masterclasses. Zo hebben we dit jaar al een E-assessment en Bloomberg Masterclass georganiseerd. Momenteel zijn we bezig met de organisatie van een Scriptie Masterclass en een CV training. Hiervoor benaderen wij verschillende bedrijven om te kijken of zij deze masterclass zouden willen geven.
Later in de middag werk ik mijn mail bij en stuur ik nog een aantal betalingsherinneringen eruit naar partners. Daarnaast bespreek ik met Claudia, de Commissioner Activities de International Research Project begroting.
Vervolgens neem ik 2 vrije uurtjes op om samen met Claudia te gaan sporten.

Donderdag

Mijn donderdag begint met een meeting met de Turing Students Rotterdam (TSR). TSR is een studievereniging die zich vooral focust op studenten met een interesse in tech. Wij willen aan het einde van het jaar in samenwerking met hen een nieuw evenement opzetten, namelijk een Fintech Conferentie. Hierbij willen we onze interesse bundelen in een interessante conferentie die gaat over de toekomst van banking. Dit is erg interessant omdat het een nieuw evenement is met een veelbelovende samenwerking.
Na de meeting met TSR ga ik even zitten met de Penningmeester van B&R Beurs, om de begroting en uitgaven van de Investment Week door te spreken. Aangezien onze verenigingen samen organiseren zitten wij regelmatig samen om de begroting in de gaten te houden.
Na de laatste dingen geregeld te hebben voor het actievenweekend, ga ik naar huis om met mijn dispuut te eten en naar de vereniging te gaan om daar nog een paar drankjes te doen.

Vrijdag

Vrijdagochtend vertrekken we met onze Actieven naar Warschau om op actievenweekend te gaan. Hieronder een verslag van het gehele weekend.

Actievenweekend

Nadat we waren aangekomen in Warschau, zijn we met de hele groep naar het hotel gegaan om daar rustig allemaal even op te kunnen frissen. Vervolgens zijn we lekker Indiaas gaan eten in een gezellig restaurantje. Na het eten zijn we lekker cocktails gaan drinken in een Skybar om vervolgens de avond af te sluiten in een mooie Oost-Europese Club.
De dag erna zijn we als activiteit gaan schieten bij een shooting range. Hierna had iedereen wat vrije tijd, waarbij de meeste door het oude centrum zijn gaan wandelen en daar lekker geluncht hebben. Vervolgens zijn we gaan eten bij een Grill Restaurant. Hierna werden we opgehaald door een hummer limousine om daar de avond vol feest te beginnen. Vervolgens zijn we afgezet bij een club en zijn we de avond geëindigd in de McDonalds.

 

Wil je meer weten over een bestuursjaar of mijn functie specifiek? Stuur mij dan een appje op 06-23800563 of mail naar treasurer@fsr.nl!

Back to top
Cancel