De week van de President

Hi! Mijn naam is Baus Verbeek en ik ben dit jaar de President van de Financiële Studievereniging Rotterdam (FSR).

Iedere week begint met een bestuursvergadering. Als voorzitter is het mijn taak om die vergaderingen voor te bereiden en te leiden, zodat de belangrijke dingen besproken worden. Daarnaast wordt het weekend natuurlijk uitvoerig besproken en is iedereen na de vergadering weer helemaal up-to-date. Deze week is net anders en begint voor mij vroeg. Om 9 uur is er een gastcollege met een spreker van Optiver. De FSR helpt professoren geregeld met het vinden van leuke gastsprekers voor vakken.

Na afloop van het gastcollege beantwoord ik op kantoor een paar mailtjes. Het is maandag dus iedereen moet weer even opstarten maar de sfeer zit er goed in. Afgelopen vrijdag hadden we een alumniborrel in The Suicide Club, die natuurlijk uitgebreid nabesproken moet worden. Rond een uur of 1 lunchen we met elkaar en in de middag vergader ik met B&R Beurs over de Investment Week. Naast het drukbezochte Investment Symposium, zit de week vol met workshops van bedrijven uit verschillende sectoren, zoals M&A, Private Equity, Traders en Hedge Funds. Samen met de voorzitter van B&R begeleid ik de commissie die helpt om dit evenement neer te zetten.

Op dinsdag begint de dag vroeg op Rotterdam Centraal. Met een groep van 20 studenten reis ik af naar Landgoed Duin & Kruidberg voor de Corporate Finance Competition. Dit is een van de oudste en meest prestigieuze evenementen van de FSR. Sinds een aantal jaar organiseren we dit in samenwerking met de grote banken: ING, Rabobank, ABN AMRO en Kempen. Gedurende twee dagen worden de studenten meegenomen in de wereld van Corporate Finance en M&A. Naast de uitdagende cases wordt er uitgebreid geluncht, geborreld en gedineerd met de partners. Samen met mijn bestuursgenoot Heleen Francoys (Commissioner Finance Activities) en de commissie ben ik verantwoordelijk voor de communicatie met de partners, het landgoed en het aanspreekpunt voor studenten.

De volgende dag zitten we alweer vroeg aan het ontbijt. Vandaag op het programma de cases van ABN AMRO en Rabobank. De ochtendcase verloopt soepel en het is heerlijk weer, dus Heleen en ik lopen een rondje in de omgeving. In de middag na de lunch schuiven we aan bij de case van Rabobank. Het landgoed heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Na afloop is er een borrel en wordt er uitgebreid nabesproken. Zowel de partners als de studenten zijn erg tevreden, dus we kunnen terugkijken op een succesvol evenement. Aan het eind van de dag rijden we terug naar Rotterdam. Twee lange, maar erg leuke dagen.

Op donderdag heb ik een paar meetings en kantooruren ingepland, zodat ik het overgebleven werk van dinsdag en woensdag kan oppakken. In de middag heb ik een meeting met een andere vereniging om te brainstormen over een nieuw evenement. In de tweede helft van het jaar is er voor iedereen meer tijd om nieuwe dingen op te zetten. Het is dan onder meer de taak van de voorzitter om het evenementenportfolio te analyseren om te kijken waar nog eventuele kansen liggen. De meeting is succesvol en we zijn weer een stapje dichterbij een mooi nieuw evenement. Rond een uur of half zes fiets ik naar huis en loop ik nog een rondje om de Kralingse Plas. ’s Avonds ga ik naar Utrecht om een biertje te drinken met vrienden.

Vrijdag begin ik om 11 uur en ontbijt ik op kantoor. Vandaag staan er een aantal meetings op de planning. Het begin van de middag meet ik met de facilitaire dienst van de universiteit voor de logistieke zaken omtrent het Investment Symposium. Vervolgens hebben we een meeting met het hele bestuur. In de middag pak ik de trein naar Utrecht om te lunchen en te vergaderen met de Financiële Associatie Nederland. Dit is het overkoepelende orgaan van de vijf grote financiële studieverenigingen van Nederland. Het netwerk van de FAN is een goede mogelijkheid voor bedrijven om financiële studenten door heel Nederland te bereiken. Daarnaast is het handig om te zien hoe soortgelijke verenigingen in andere steden bepaalde zaken aanpakken. Na afloop van de vergadering drinken we nog een biertje en vertrek ik weer naar Rotterdam.

Ik hoop je hiermee een idee te kunnen geven van hoe een week eruitziet als voorzitter van de FSR, je kunt hier kijken voor een uitgebreidere functieomschrijving. Mocht mijn verhaal je interesse gewekt hebben voor een bestuursjaar bij de FSR, stuur me dan een berichtje op 06-50849279 of een mailtje naar president@fsr.nl voor een koffietje.

Back to top
Cancel