Interview Niels Louwerse - KPMG

Niels Louwerse is vier jaar geleden als student mee geweest met de Madrid Business Experience en na het schrijven van zijn scriptie gestart bij KPMG. Dit jaar gaat hij mee als begeleider naar Madrid.

Even voorstellen: Niels Louwerse
Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de VU (master accountancy en control). Tijdens mijn master ben ik door KPMG geselecteerd om mee te gaan met de Madrid Business Experience (MBE). Naar aanleiding van een Inhousedag die ik bij KMPG heb bezocht, heb ik me aangemeld voor de MBE en uiteindelijk werd ik gekozen tijdens de selectiedag om mee te gaan naar Madrid. De Inhousedag was een goede reden om mij aan te melden voor de MBE. Tevens was de selectiedag een leuke ervaring, je komt direct met mensen in contact op deze dag en je krijgt een goed beeld van KPMG als bedrijf en haar werknemers. Ook heb ik de selectiedagen bij andere bedrijven doorlopen, KPMG sprak mij het meest aan en heeft een goede indruk achtergelaten!

De eerste indruk…

Wat me het vooral aan KPMG aansprak is hoe het bij KPMG allemaal geregeld is, de manier waarop de medewerkers met je omgaan, aanspreken en hun professionaliteit. Dat is erg belangrijk want het personeel zal uiteindelijk jouw toekomstige collega worden. Collega’s waar je dagelijks mee omgaat en mee samenwerkt. Belangrijk dat dit natuurlijk goed voelt.

Hoe ik de Madrid Business Experience heb ervaren…

Ik heb MBE als cool ervaren! Het was voor mij niet alleen een hele leuke en leerzame ervaring. Het heeft mij ook uiteindelijk (vier jaar later) een hele fijne vriendengroep opgeleverd. Het leuke hieraan is dat de meeste van deze vrienden die ik heb leren kennen tijdens MBE nu mijn collega’s zijn. Voor mij was de MBE de makkelijkste manier om kennis te maken met KPMG omdat je op een leuke manier contact hebt met de recruiters en de managers van het bedrijf.

In Madrid geweest, en toen?

Nadat ik terug kwam uit Madrid, ben ik gebeld door KPMG. Zij waren heel enthousiast en positief over mijn deelname aan de Business Experience. Ik heb gemerkt dat ik tijdens de MBE veel persoonlijke begeleiding heb gekregen waar ik echt veel aan heb gehad. Van die feedback momenten stond ik echt versteld en heb ik veel van geleerd. Dat heeft er voor gezorgd dat ik veel vertrouwen heb gekregen in de hulp en begeleiding tijdens mijn scriptie stage. Zo heb ik zonder twijfel gestart met mijn afstudeerstage bij KPMG.

Vier jaar later…

Ik vind het heel bijzonder dat ik een aantal jaar geleden meeging als student en dit jaar als begeleider. Wat ik zelf heb meegekregen uit mijn MBE - de persoonlijke begeleiding, feedback en tips waar ik veel aan heb gehad - zou ik graag willen doorgeven aan andere studenten die ik ga begeleiden tijdens MBE 2018. Daarnaast is het leuk om alvast je toekomstige mede-trainees te ontmoeten!

En verder, jouw toekomst bij KPMG?

Ik heb net mijn post master accountancy afgerond. Graag zou ik nu willen doorgroeien. Wat dat betref leer je hier iedere dag en dat zorgt ervoor dat je dit zeker kunt bereiken. Vooral omdat je dagelijks bezig bent met je zelf ontwikkelen binnen een groot bedrijf.

Wat ik studenten adviseer

De Madrid Business Experience (MBE) is een leuke en leerzame uitdaging waarbij je leert over het vak en je persoonlijke ontwikkeling. Wat ik de studenten zou mee willen geven is dat de MBE een goede manier is om KPMG te leren kennen. Je krijgt niet alleen de kans om mee te gaan naar Madrid en een mogelijke scriptieplek, je leert ook een leuke groep met mensen kennen. Wie weet jouw toekomstige vriendengroep bij KPMG!

Mijn gouden tip

Mijn gouden tip is om dicht bij je zelf te blijven en met een open vizier te beginnen aan iets nieuws. Ook is het belangrijk dat je om je heen kijkt, wie je allemaal tegen komt en nadenkt over met wie je samen wilt werken. Zorg ervoor dat je in een omgeving bent waar je je op je gemak voelt en een organisatie waar je dagelijks iets leert, hier zal je jezelf het beste ontwikkelen.

Back to top
Cancel