Inside Look: Commissioner Finance Activities

Hoi Allemaal! Ik ben Eline van Groningen en ik ben de Commissioner Finance Activities (CFA) van het XXe FSR-bestuur. Als Commissioner Finance Activities focus ik mij puur op het organiseren van (bijna) alle finance gerelateerde evenementen van de FSR. Ik hoor je misschien denken, is dit niet heel eentonig? Ik vind mijn functie juist heel divers, omdat ieder evenement een ander karakter heeft. Door het verschil in karakter is het een uitdaging om ieder evenement weer zo goed mogelijk te organiseren. Daarbij kom ik in contact met een grote verscheidenheid aan partners, waardoor je ook een steeds beter beeld krijgt van de sector en wat zij allemaal te bieden heeft.

Ik wil mijn inside look graag beginnen met uitleggen waarom ik gekozen heb voor een bestuursjaar. Een bestuursjaar is namelijk ontzettend leerzaam. Tijdens een bestuursjaar staat je persoonlijke ontwikkeling voorop. Je gaat leren hoe het is om verantwoordelijkheid te hebben, maar vooral om deze verantwoordelijkheid ook te nemen. Als je een tentamen een keer slecht maakt, dan heb je vooral jezelf hiermee. Als je tijdens het bestuursjaar je taken niet goed uitvoert, dan zullen de vereniging, de leden en/of de partners hieronder lijden. De taken die je tijdens je bestuursjaar moet uitvoeren zijn niet per se moeilijk, maar het moet wel gedaan worden. Je komt jezelf dan ook wel eens tegen tijdens zo’n jaar, maar dat is alleen maar een goede les waar je later nog veel aan zult hebben. Daarbij ga je met 5 andere studenten intensief samenwerken om de vereniging een jaar draaiende houden, wat ook echt heel gaaf is!

Zoals ik eerder beschreven heb is mijn functie zeer divers. Een typische week beschrijven is dus erg lastig. Daarom wil ik jullie op een chronologische manier meenemen door de evenementen waar ik verantwoordelijk voor ben en hoe ik deze heb ervaren.

Na een intensieve periode van inwerken en een beleidsweekend met het oude en nieuwe bestuur, ging mijn jaar officieel van start in de tweede week van juli. Ik trapte het jaar af met de organisatie van de International Banking Cycle (IBC). Dit was meteen veruit het grootste evenement van mijn functie, en ook het grootste evenement van de FSR. Het werd dus een drukke zomer! Tijdens de IBC komen internationale investeringsbanken uit Londen en Amsterdam naar de campus in Amsterdam en Rotterdam om workshops te geven. Voor studenten die een carrière willen bij een van deze vooraanstaande banken is dit de ideale mogelijkheid om een stage binnen te halen. Daarbij is dit ook de mogelijkheid voor de banken om de studenten te zien presteren, vooral voor de partners die geen office hebben in Nederland. Het leukste aan dit evenement vond ik dan ook dat je echt iets voor beide partijen kan betekenen (banken en studenten). Je krijgt zelf ook de unieke gelegenheid om een sfeerimpressie te krijgen van de verschillende teams. De IBC is een on campus event, wat betekent dat je verantwoordelijk bent voor alle logistieke zaken. Waardoor je na de afwikkeling van de IBC ook een echte pro bent geworden in de organisatie van evenementen. Ook al is het karakter van alle evenementen verschillend, dit gaat je enorm helpen in de toekomst! De IBC vond plaats midden september – begin oktober.

Na de afwikkeling van de IBC rolde ik geleidelijk in het volgende evenement: de Financial Business Cycle (FBC). De FBC is een oriënterend evenement en biedt studenten de mogelijkheid om door middel van inhouse-dagen bij verschillende bedrijven een kijkje te nemen. Je ziet in een korte tijd een grote verscheidenheid aan verschillende bedrijven voorbijkomen. Hierdoor krijg je ook een beter beeld van wat de sector allemaal te bieden heeft. Zo zijn we afgelopen jaar onder andere langs geweest bij Van Lanschot Kempen, CBRE en Optiver! Ook was ik in deze periode bezig, samen met de Commissioner Activities, met de organisatie van de Corporate Finance Competition en The Valuation.

In de tweede helft van het jaar merkte ik dat ik al heel wat ervaring heb opgedaan en kon ik ook gaan nadenken over de lange termijnvisie van de FSR. Je hebt ervaren waar je tegenaan bent gelopen met evenementen en of er behoefte is aan een nieuw evenement. Samen met de rest van het bestuur ga je brainstormen over de verbetering, vernieuwing en toekomst van de FSR. Ook ga je beginnen met de acquisitie voor de IBC-editie van het volgende jaar. Samen met de Commisioner External Relations ga je naar Londen, om met de deelnemende partners de IBC-editie van het afgelopen jaar te evalueren en de deelname aan de volgende editie te bespreken. Je krijgt hierdoor de unieke kans om bij deze banken aan tafel te zitten. Zoals het er nu naar uit ziet doen alle partners van het afgelopen jaar weer mee! Het leuke aan deze week is dat we eerst een weekendje met het hele bestuur naar Londen zijn gegaan. Dit laat ook maar weer zien dat je met elkaar veel leuke dingen doet.

Ik sluit het jaar af met een klapper, namelijk de European Finance Tour (EFT). Samen met de EFT-commissie hebben wij hard gewerkt aan de editie van 2018! Dit jaar zullen wij in mei met een groep van 20 studenten afreizen naar Londen. In Londen zullen we verschillende bedrijven bezoeken om een idee te krijgen hoe het er daaraantoe gaat. Het is een leuke mengeling tussen serieuze bedrijfsbezoeken en het ontdekken wat de stad Londen allemaal te bieden heeft. Ik kijk er zelf enorm naar uit!

Kortom, wat maakt de functie van de CFA uniek.

  • Je werkt projectgericht en daarmee ook resultaatgericht, dit geeft voldoening en steeds nieuwe uitdagingen;
  • Je werkt intensief samen met commissies, dit is niet alleen heel gezellig maar je kan ook veel van elkaar leren;
  • Je ontmoet heel veel verschillende bedrijven, waardoor je de sector goed leert kennen;
  • Intensief contact met partners, waardoor je je communicatieve skills ontwikkelt;
  • Je krijgt veel verantwoordelijkheid, die zich terugbetaalt in de ontwikkeling van je organisatorische skills en soft skills.

Ik hoop dat ik je een goed beeld heb kunnen geven van hoe mijn jaar eruitziet. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, schroom dan niet om mij een mailtje of een appje te sturen. Ik wil je graag meer vertellen over mijn ervaringen en mijn functie onder het genot van een kop koffie!

Eline van Groningen

finance@fsr.nl

+31 6 81 70 07 50

Hoe meld ik me aan?

Back to top
Cancel