De week van de Commissioner Activities

Hallo! Mijn naam is Maarten Evers en dit jaar ben ik de Commissioner Activities van de FSR. In mijn functie houd ik me voornamelijk bezig met de organisatie van evenementen en het International Research Project. Daarbij sta ik veel in contact met partners en locaties van de evenementen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor HR binnen de FSR, wat betekent dat ik onder meer verantwoordelijk ben voor het werven van commissieleden tijdens onze twee sollicitatie perioden, respectievelijk in juli en september. Ondanks dat elke week anders is, ga ik toch proberen je te laten zien hoe een week als Commissioner Activities bij de FSR eruit ziet.

 

Maandag

Op maandag starten we altijd met een vergadering waarin iedereen elkaar op de hoogte brengt waar hij / zij die week mee bezig is, we bespreken onze to-do’s en nemen gezamenlijk besluiten. Vervolgens zet ik mijn to-do’s op een rijtje en check ik mijn mailbox. Na het beantwoorden van mijn mails, ga ik aan de slag met Wout om het een en ander te bespreken over het promotiemateriaal van de Corporate Finance Competition en we maken een taakverdeling voor het Multinational Diner wat we samen organiseren. Daarna heb ik in de middag een meeting met het International team van het IRP. Tijdens deze meeting starten we met het plannen van onze reis naar Vietnam, we bedenken leuke activiteiten voor in de weekenden en gaan aan de slag met het maken van een plan voor het doorreizen.

Dinsdag

Deze ochtend begin ik met een belshift voor het International Research Project. Gedurende zo’n belshift benaderen we potentiële partners voor het project om te kijken of zij oren naar een samenwerking hebben. Na deze belshift ga ik terug naar kantoor en heb ik een call gepland staan met Bain om de training die zij voor het IRP team verzorgen door te spreken. Vervolgens ga ik met de Corporate Finance Commissie zitten om de Corporate Finance Competition na te bespreken en vooruit te kijken naar wat er gedaan moet worden voor de Valuation. Ook Eline (Commissioner Finance Activities) zit bij deze vergadering omdat wij samen verantwoordelijk zijn voor de organisatie van deze evenementen.

Woensdag

Woensdagochtend start ik mijn dag met een call met ING om de Corporate Finance Competition te bespreken. Daarna bereid ik mijn wekelijkse meeting met de International Research Project commissie voor. Tijdens deze meeting bespreken we hoe de acquisitie van het project verloopt en wat er nog allemaal moet gebeuren voordat we naar Vietnam gaan.

In de middag gaan we met zijn allen lunchen, op woensdag pakken we altijd een beetje uit met het eten. Het toeval wil dat er op woensdag dan ook vaak meerdere oud-bestuurders aansluiten bij de lunch. Altijd gezellig om even met hen bij te praten.

In de avond gaan we met het gehele IRP team eten bij één van de deelnemers en vervolgens gaan we door naar dé karaokebar van Rotterdam.

Donderdag

Op donderdag begin ik om 10 uur, aangezien het toch vrij laat is geworden de dag ervoor.  Ik start mijn dag met het concretiseren van de Actievendag. Op deze dag gaan we met alle commissieleden een dagje weg. Vervolgens bereid ik mijn meeting met EY voor. Vanmiddag ga ik samen met Romé, onze external, langs om de inhousedag van de Big 4 Cycle te evalueren en de samenwerking voor de komende periode te bespreken. Na de meeting met EY ga ik even sporten en in de avond ga ik uiteten met de Corporate Finance Commissie om te vieren dat ons evenement goed verlopen is.

Vrijdag

Op vrijdag ga ik samen met mijn IRP team werken aan ons project. Na de training bij Bain & Company van de week ervoor kunnen we echt aan de slag.  We hebben een eerste opzet gemaakt voor het onderzoeksplan en deze zullen we later vandaag gaan bespreken bij het bedrijf in kwestie. Na afloop van deze meeting krijgen we ook nog een rondleiding door de productiefaciliteit van dit bedrijf.

Daarna ga ik terug naar kantoor en ben ik precies op tijd voor de vrijmibo. Hier drinken we een paar biertjes waarna iedereen naar huis gaat. Tot maandag!

 

Tot zover een klein kijkje in een week als Commissioner Activities. Wil je meer weten over mijn ervaringen bij de FSR en wat een bestuursjaar jou allemaal kan brengen? Stuur mij een appje op 06-11142236 of mail naar activities@fsr.nl voor een koffietje!

Hoe meld ik me aan?

Back to top
Cancel