De week van de Treasurer

Mijn naam is Rob Uelderink en dit jaar ben ik de penningmeester van de Financiële Studievereniging Rotterdam(FSR).

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiële situatie en continuïteit van de vereniging.  Alle inkomsten en uitgaven worden door mij in kaart gebracht en gecontroleerd. Daarnaast communiceer ik ook voortdurend met verantwoordelijke bestuursgenoten en commissieleden over financiële ontwikkelingen zodat geld optimaal benut wordt.

Er is echter een groot verschil tussen de penningmeester van de FSR en penningmeesters van andere studieverenigingen. De penningmeester van de FSR is namelijk buiten de financiën ook verantwoordelijk voor meerdere evenementen. Ik werk voor deze evenementen samen met onder andere drie commissies en verschillende bestuurders.   

De combinatie van het opzetten van evenementen met derde jaars-en-masterstudenten en het bijhouden van de geldstromen binnen de FSR spreekt mij erg aan. Ik kan hier iets meer over vertellen in een overzicht van een week uit mijn bestuursjaar:

 

Maandag

 Elke maandag begint hetzelfde, de bestuursvergadering. Tijdens de bestuursvergadering spreken wij actualiteiten door. Welke evenementen komen eraan, welke dingen gaan goed en wat kan beter.

Het leuke aan de rol van penningmeester binnen een bestuur is dat geld bijna overal een rol in speelt. Doordat geld bijna overal een rol in speelt, bespreek ik met Wout, Vice President, vaak de promotie kosten, met Romé, External Relations, de exposure inkomsten en met Eline en Maarten, respectievelijk Finance Activities en Activities de inkomsten en uitgaven van evenementen.   

Na de bestuursvergadering heb ik een afspraak met de conference commissie, we bespreken wat voor thema we willen geven aan de Erasmus Banking Summit (EBS) en hebben het nog een laatste keer over de Energy Finance conference (EFC). Eerder hebben de commissie en ik sprekers benaderd voor de EFC, uiteindelijk kwamen onder andere Patrick Lammers, CEO Essent en oud Gasunie directeur Marcel Kramer spreken.

Op het moment dat de vergadering is afgelopen ga ik terug naar kantoor en verzend ik nog een aantal facturen.

 

Dinsdag

Vandaag begint met het bellen van een recruiter van één van de Big-4 kantoren. We spreken het programma van de Bachelor Accountancy Day door. Tijdens dit evenement maken 3e jaars bachelor economie en bedrijfskunde studenten kennis met accountancy d.m.v. een casus, een lunch met de bedrijven en een plenair partnerforum. Gedurende het forum zullen vier partners, van elk kantoor één, in discussie gaan over huidige onderwerpen in accountancy.

Later in de middag meet ik met Ahmed, de penningmeester van B&R Beurs, om de begroting en uitgaven van de Investment Week door te spreken. Aangezien we dit evenement samen organiseren maken wij ook de besluiten in overleg.

 

Woensdag

Vanavond heb ik een KasCo vergadering, de Kas Commissie bestaat uit de drie meest recente penningmeesters en tijdens de vergadering verantwoord ik de financiële ontwikkelingen van de afgelopen 8 weken. Mijn dag is gevuld met laatste voorbereidingen voor de vergadering. KasCo vergaderingen zijn het ideale moment om strategische en begroting technische vragen te stellen. Bovendien wordt letterlijk alles doorgelicht door penningmeesters die dit al eens eerder hebben gedaan. Deze manier van controle is erg effectief en vaak ook leerzaam. Voor de vergadering eten we samen een Indiase curry en na de vergadering doen we nog een biertje.

 

Donderdag

Donderdag ochtend heb ik de eerste twee uur vrij genomen, we hebben vier uur per week die we vrij mogen opnemen. Ik slaap net even iets langer dan normaal en ga daarna hardlopen.

Om 11 uur verschijn ik niet op kantoor, ik ga vandaag namelijk met Romé naar een Private Equity bedrijf in Amsterdam. Eenmaal aangekomen hebben wij het met een Managing Director en een Analyst over het Private Equity Diner. De partij is geïnteresseerd en heeft uiteindelijk ook meegedaan aan een door FSR georganiseerd diner in Vondelpark 3. Het was erg leuk om in samenwerking met Romé een diner voor gemotiveerde studenten en vier Private Equity bedrijven op te zetten en uit te voeren.

Terug op kantoor, bespreek ik met Wout het alumni evenement van morgen. Wout en ik organiseren, verspreid over het jaar heen, meerdere alumni evenementen, waaronder de borrel op de zuid-as van morgen.

Aan het eind van de dag betaal ik nog een aantal facturen en werk deze betalingen bij in de boekhouding.

 

Vrijdag

Mijn Vrijdag begint met het beantwoorden van e-mails en een paar korte meetings.

Vanavond zal de alumni borrel plaatsvinden. Vaak eten we, als we een alumni of actieven borrel hebben, in een restaurant in de buurt van de desbetreffende kroeg. Het plan is om dat vanavond ook weer te doen.

Bij de alumni borrels zijn meestal ongeveer 30 oud-bestuurders en alumni aanwezig. Het is niet alleen voor ons een leuke manier om oud bestuurders te leren kennen en te horen hoe zij het werken binnen bepaalde banken en bedrijven ervaren. Het is ook voor hen een leuke manier om elkaar weer te zien.

 

Zaterdag

Half negen ’s ochtends gaat mijn wekker, vandaag gaan we met ongeveer 30 actieven naar de Efteling. Een paar keer per jaar organiseren we activiteiten voor onze actieven om hen te bedanken en elkaar op een informele manier beter te leren kennen. Na afloop van de Efteling gaan we uiteten bij Scharrels en Schuim en doen we nog een paar drankjes in de Vibes.

Ik heb persoonlijk voor een bestuursjaar gekozen omdat ik meer wilde leren over financieel management in de praktijk, mijn soft skills verder wilde ontwikkelen en mijzelf verder wilde oriënteren op de financiële sector. Door consistent de financiële situatie  van de FSR bij te houden en te controleren heb ik meer geleerd over financieel management. Door continu over de financiën en veel andere zaken te overleggen met bestuursgenoten, commissieleden, RvC en de KasCo zijn mijn soft skills zeker verbeterd. Aan de hand van het opzetten van evenementen door bestuursleden en mijzelf en gesprekken te hebben gevoerd met alumni en werkgevers heb ik ook een scherper beeld kunnen vormen over waar ik zou willen werken in de financiële sector.

Zoals Declan en Wout al in hun artikelen besproken hebben zijn er nog vele andere redenen om een bestuursjaar te doen. Mocht jij interesse hebben in een bestuursjaar, of vragen hebben over mijn functie als penningmeester mail dan naar treasurer@fsr.nl of kom een koffietje doen op H14-06

Hoe meld ik me aan?

Back to top
Cancel