Het jaar van de Voorzitter

Het jaar van de voorzitter

Hallo! Mijn naam is Declan en ik ben dit jaar de voorzitter van de Financiële Studievereniging Rotterdam. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat het jaar voorbij is gevlogen, aangezien we alweer bezig zijn met het werven van het nieuwe bestuur. Het is/was niet alleen een erg leuk jaar, maar vooral ook erg leerzaam. Als voorzitter ben ik het gezicht van de FSR naar alle externe partijen, ben ik het aanspreekpunt voor de universiteit en verantwoordelijk voor een goede samenwerking binnen het bestuur. Verder houd ik mij bezig met het stellen van strategische doelen en de coördinatie met het toezichthoudende orgaan. Ik representeer de FSR zowel binnen het ESE Convent, waar alle ESE studieverenigingen in zitten, als de FAN (Financiële Associatie Nederland), met alle Nederlandse financiële studieverenigingen. De functie van voorzitter is een van de meest dynamische en veelzijdige functies en ik ben betrokken geweest bij alle aspecten van de FSR dit jaar.

In juli is het bestuursjaar van start gegaan en had iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden op de start van het collegejaar, aangezien dit een erg drukke periode is met verschillende activiteiten. Zo is de voorzitter verantwoordelijk voor de master kickoffs aan het begin van het jaar. Dit is een belangrijke taak, omdat wij voor verschillende master studies het dagprogramma regelen/verzorgen. Ook is dit hét moment waarop wij onze leden werven, die het komende jaar aan onze evenementen zullen deelnemen. Verder word je direct uitgedaagd door het geven van presentaties over de FSR aan honderden studenten.

Maandelijks heb ik een vergadering met de FAN verenigingen waar de samenwerking wordt besproken. Dit is ook een ideaal moment om ervaringen en de aanpak van verschillende problemen te delen. Ook is er een maandelijkse meeting met alle studieverenigingen van de ESE (genaamd het convent), waar alle zaken worden besproken die spelen binnen de ESE. Een van deze (belangrijke) zaken is momenteel bijvoorbeeld de verhuizing van alle studieverenigingen uit het H-gebouw.

Gedurende het hele jaar heb ik vaak meetings met professoren en beleidsmakers van de ESE en RSM, hierin bespreken we de verschillende samenwerkingen. Dit zijn bijvoorbeeld gastcolleges die we helpen verzorgen of evenementen (zoals de Bachelor Controlling Day) die we in samenwerking met de vakgroep organiseren.

Verder ben ik vanuit mijn functie verantwoordelijk voor de Investment Week, die in samenwerking met B&R Beurs wordt georganiseerd. In november heb ik samen met Sophie, de voorzitter van B&R, alle sollicitaties gedaan en hebben we samen de commissie samengesteld. In de maanden erna hebben we wekelijks een vergadering tot het evenement in mei plaatsvindt. Dit aangezien het een erg groot evenement is: gedurende de hele week zijn er ongeveer 12 workshops/diners en op donderdag vindt het Investment Symposium plaats, waar 500 à 600 studenten aanwezig zijn.

Tijdens het jaar is mijn functie ook verantwoordelijk voor (het leiden van) de wekelijkse bestuursvergaderingen. Hierin worden alle evenementen doorgenomen, is dit de mogelijkheid om aan je bestuursgenoten te laten weten waar je mee bezig bent en het ideale moment om lastige beslissingen/situaties door te spreken. Het is erg leuk om te zien hoe vergaderingen gedurende het jaar effectiever worden en iedereen meer op elkaar ingespeeld raakt. Ook het contact met de Raad van Commissarissen (het toezichthoudende orgaan) valt onder het takenpakket van de voorzitter. Hierbij houd je contact met de voorzitter van de RVC en zorg je dat iedereen zijn activiteitenverslagen af heeft voor de 6 à 8 wekelijkse vergadering.

Tot slot wil ik graag zeggen dat een bestuursjaar een enorm waardevolle toevoeging is aan je studententijd. Dit omdat je onder andere enorm goed leert samenwerken en compromissen sluiten met een team. Verder zijn een aantal andere waardevolle eigenschappen die je dit jaar opdoet, zoals leidinggeven, het onderhandelen met externe partijen en het anticiperen op onverwachte situaties. De professionele houding van de FSR (en haar actieve leden) maakt dat je ook beter over je eigen toekomst/carrière gaat nadenken. Dus, twijfel jij nog over wat je volgend jaar wil gaan doen, dan zou ik zeker een bestuursjaar (bij de FSR) aanraden! Voor meer vragen over de FSR, de functie voorzitter, waarom ik voor een bestuursjaar heb gekozen en/of hoe het mij is bevallen, neem gerust contact met me op via 06-11728679 of president@fsr.nl. Mede doordat je in een relatief kort bericht lang niet alles over een bestuursjaar kan vertellen, raad ik je zeker aan om met verschillende mensen koffietjes te doen! Iedereen deelt graag zijn/haar ervaringen.

Hoe meld ik me aan?

Back to top
Cancel