Recruiter Kempen & Co vertelt over de voordelen van een bestuursjaar!

Kan je wat vertellen over de huidig samenwerking met de FSR? 

Natuurlijk, want onlangs hebben we nog een gaaf event gehad in samenwerking met de FSR. Dit betrof de Asset Management Tour, waarbij wij als Kempen & Co 4 april de aftrap mochten geven met een bedrijfspresentatie en case. Voor jullie zijn zulke events de ideale mogelijkheid om kennis te maken met onze Merchant Bank en vice versa krijgen wij een goed beeld van jullie kwaliteiten en talenten. Op deze manier kunnen we ook kijken naar passende carrière opties binnen onze organisatie.

Daarnaast maken wij dankbaar gebruik van het jobboard van de FSR om onze stages en juniorposities onder de aandacht te brengen. Bovendien helpt de FSR ons bij de promotie van diverse events om de topstudenten binnen te halen die wij zoeken. Last but not at least kunnen wij altijd snel en duidelijk schakelen met de bestuursleden!

Hoeveel belang hechten jullie als organisatie aan extracurriculaire activiteiten? 

Extracurriculaire activiteiten zijn voor ons echt een grote pré en bij cv-selecties leggen we hier dan ook sterk de nadruk op. Wanneer we zien dat je een bestuursjaar hebt gedaan, actief bent binnen commissies en een relevante studie volgt, kom je al heel snel in de buurt van deelname aan een van onze events! ;-)

Hoe onderscheidt een student zich die een bestuursjaar heeft gedaan in vergelijking tot een student zonder een bestuursjaar?

Een student die een bestuursjaar heeft gedaan onderscheidt zich allereerst door goede communicatieve vaardigheden. Tijdens een bestuursjaar zul je namelijk contact hebben met veel verschillende (externe) partijen, waarbij het natuurlijk de uitdaging is om deze contacten goed te onderhouden en op deze wijze je netwerk te vergroten. Daarnaast laat je ook zien dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel aankunt en dat je niet alleen focust op je studie, maar een bredere kijk hebt op zaken. Ook niet onbelangrijk: het aantal uren dat je per week aan je bestuursfunctie besteedt is soms best veel en het feit dat je dit vol passie op vrijwillige basis doet is dan zeker positief! 

Back to top
Cancel