Inside Look - Commissioner External Relations - Sander van Dam

Hi, mijn naam is Sander van Dam en ik heb dit jaar de eer om de functie van Commissaris Externe Betrekkingen te vervullen binnen het 19e bestuur van de FSR. Kortom, ik ben de ‘external’ en het aanspreekpunt vanuit onze vereniging voor al onze partners. Met meer dan honderd partner bedrijven, waar wij een actieve samenwerkingsverband mee hebben, hou ik mij dagelijks bezig met het onderhouden van de relaties en de invulling van onze evenementen. 

Het leuke aan de FSR is dat wij een bekende naam hebben onder bedrijven binnen de financiële sector. Bijna al onze leden zitten in de laatste fase van hun Bachelor of Master studie, waardoor bedrijven meerwaarde zien in een samenwerking met ons. Persoonlijk haal ik veel voldoening uit mijn werkzaamheden binnen de FSR omdat werkgevers en studenten bij elkaar gebracht worden via de evenementen die wij organiseren.

Neem als voorbeeld de International Banking Cycle, waarbij na de start van het nieuwe collegejaar een aantal investmentbanks uit Londen en Amsterdam een workshop komen verzorgen op de campus. Hoewel Matthias Hoezen (Commisioner Finance Activities) verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement, is het de traditie dat deze twee functies in januari een week naar Londen gaan om met de partners het evenement te evalueren. Deze week was voor mij een van de leukste en de meest leerzame week van mijn bestuursjaar. De sfeer en gebouwen op Canary Wharf zijn te vergelijken met de zuid-as in Amsterdam, maar alles is dan net even wat groter. Daarnaast hadden we tijdens de meetings met onze contactpersonen daar de kans om de kantoorgebouwen eens van binnen te bekijken.  

Een ander voorbeeld is de Big 4 Cycle, waarbij studenten met een interesse in accountancy tijdens een reeks van in-house dagen de Big 4 kantoren leren kennen. Dit evenement is DE kans voor studenten om een plek in de Business Course te bemachtigen. Omdat dit evenement al vroeg in het collegejaar plaatsvindt ben ik in in de zomer samen met Kirsten den Boer (Commissioner Activities) langs de Big 4 kantoren in Rotterdam en Amstelveen geweest om het programma door te nemen. Naast de leuke gesprekken met de recruiters gaf het mij een goede indruk van de verschillen binnen de kantoren en de diverse carrièremogelijkheden.

Waarom een bestuursjaar bij de FSR?

Mijn antwoord is eigenlijk driedelig:

Ten eerste, een bestuursjaar bij de FSR gaf mij de kans om mijn professionele netwerk uit te breiden. Tijdens de vele zomergesprekken heb ik vooral ook mijn sociale vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Aan het begin van het jaar was ik nog opzoek naar de rol die ik moest aannemen binnen een gesprek, maar gaandeweg leerde ik dit steeds meer vorm te geven.

Ten tweede heeft een bestuursjaar mij geholpen om op professioneel gebied te ontwikkelen. Met een ‘full-time’ functie binnen de FSR heb ik geleerd een bepaalde werkhouding te ontwikkelen en mijn verantwoordelijkheden te nemen voor de taken die binnen functie vielen (zoals het organiseren van de Asset Management Tour). 

Ten derde, tijdens een bestuursjaar bij de FSR krijg je heel veel terug in de vorm van borrels, diners, weekendjes weg en niet te vergeten de bestuursvakantie! Halverwege februari hebben we een week het kantoor dicht gedaan om de Cubaanse zon op te zoeken. Als jij onderdeel  van het 20e bestuur wordt, hierbij alvast een tip: ga naar Cuba!!

Tenslotte heb ik tijdens mijn bestuursjaar vijf nieuwe vrienden leren kennen, hier zal ik de FSR altijd dankbaar voor zijn. 

Hopelijk zijn dit genoeg redenen voor jou om een bestuursjaar bij de FSR te overwegen en een boost te geven aan je carrière en je persoonlijke ontwikkeling.

Save the date: op woensdag 5 april organiseren wij een bestuursinteresseborrel, een mooie kans om ons allemaal persoonlijk te spreken en je vragen over een bestuursjaar aan ons te stellen!

Hopelijk zie ik je daar. Cheers,

Sander van Dam

external@fsr.nl

06 15 87 42 11 

Back to top
Cancel