Het jaar van de Commissioner Finance Activities – Matthias Hoezen

Hi, mijn naam is Matthias Hoezen en ik ben sinds juli vorig jaar de Commissioner Finance Activities van de FSR. Een hele diverse functie waarin ik elke week weer met nieuwe dingen bezig ben. Binnen de FSR, de vereniging voor studenten met interesse in Finance en Accounting, ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van (bijna) alle finance gerelateerde evenementen. In dit artikel zal ik uitweiden over mijn ervaringen die tot nu toe dit jaar heb opgedaan. Ik kan ongetwijfeld nog veel meer vertellen – mocht je interesse hebben, dan vertel ik graag een keer verder op een ander moment!

In tegenstelling tot Kirsten en Jan-Daan zal ik niet vertellen over mijn doorsnee week. Omdat ik in het algemeen van evenement naar evenement leef, is elke week weer anders. Daarom probeer ik een globaal beeld te schetsen van hoe ik mijn jaar tot nu toe heb beleefd!

Na intensief beleidsweekend in juli met het vorige en huidige bestuur was ik klaargestoomd om – op mijn verjaardag – gemotiveerd te beginnen aan mijn bestuursjaar. Het werd een drukke zomer! De eerste maanden ben ik met niets anders bezig geweest dan de International Banking Cycle. De IBC is verreweg het grootste evenement van mijn functie, en misschien wel van de FSR. Tijdens de IBC komen verschillende banken uit Londen over naar de universiteit in Amsterdam of Rotterdam om workshops geven voor ambitieuze studenten. Voor studenten die voor een carrière gaan bij werkgevers als JP Morgan, Morgan Stanley of Deutsche Bank is dit het ideale evenement. Vanaf juli ben ik druk geweest om alles te faciliteren, dagelijks contact met Londen te houden en het evenement maximaal onder studenten te promoten. Ik vond het heel vet om tijdens de workshops en netwerkborrels een indruk te krijgen van de sfeer bij Investment Banks – en de verschillen tussen deze banken.

3 maanden nadat ik full time van start ging kreeg ik voor het eerst tijd om me bezig te houden met mijn andere evenementen. Samen met Kirsten begon ik met de organisatie van de Corporate Finance Competition en de Valuation. Daarnaast stond ook de Financial Business Cycle voor de deur. De FBC bestaat uit een reeks in-house dagen bij uiteenlopende bedrijven. Dit jaar behoorde onder andere Albert Heijn, Kempen&Co, Flow Traders, maar ook Bain & Company tot de partners. Voor mij was het een heel leuk evenement, omdat ik in korte tijd veel verschillende bedrijven heb gezien. Zoals voor bijna elke bachelorstudent geldt, had ik geen idee wat ik later precies wilde doen. Dat ik iets met finance wil doen stond al lang vast, maar daarbinnen is nog ontzettend veel keuze. Door de FBC heb ik bijna elke tak binnen de financiële wereld nu van binnen gezien!

Na een half jaar merk je dat je op volle toeren draait en je echt kan bezighouden met de lange termijn van de vereniging. Het draaiende houden van de FSR is één ding, maar nadenken over de strategie is iets waar je je de tweede helft van het jaar meer mee bezig gaat houden. Je gaat brainstormen over nieuwe evenementen, of nieuwe partners voor bestaande evenementen. Elk jaar gaan in januari de Commissioner External Relations en de Commissioner Finance Activities naar Londen, om met banken de International Banking Cycle te evalueren én om acquisitie te lopen bij potentiële partners. Op vrijdag vloog de rest van het bestuur in om er vervolgens een mooi weekendje met z’n zessen van te maken. Dit jaar niet zonder resultaat, want Goldman Sachs en HSBC hebben toegezegd dit jaar ook deel te willen nemen in de IBC!

De laatste uitdaging voor dit jaar is het tot een succes brengen van de European Finance Tour. Dit jaar zal de Tour naar Frankfurt gaan. Ik heb er zelf in ieder geval veel zin in! Tijdens deze trip gaan we van woensdag tot zaterdag naar Frankfurt, om interessante bedrijven te bezoeken en natuurlijk om de stad te ontdekken.

En dan zit het jaar er alweer zo goed als op! Ik ben tot nu toe vrij inhoudelijk ben gebleven, maar wil ook graag benadrukken wat voor onwijs tof jaar het is! Ik had van tevoren niet gedacht dat ik er zoveel plezier uit zou halen en er zulke goede vriendschappen uit zou halen. Het is een onvergetelijk jaar geworden met hoogtepunten in Cuba, Wroclaw, Londen, ongetwijfeld Frankfurt en natuurlijk Rotterdam. Ik ga nog steeds met veel plezier elke dag naar de uni en heb nog totaal geen zin om volgend jaar weer de UB in te gaan.

Kort gezegd is het een uniek jaar geweest in mijn leven: Ik ben erg veel wijzer geworden over wat ik later leuk vind om te doen, op professioneel niveau ontzettend gegroeid en heb het jaar mogen doen met mensen die goede vrienden zijn geworden.

Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer over mijn jaar te lezen! Als je meer te weten wil komen zou ik je graag 1 op 1 meer willen vertellen. Laat het me weten als je interesse hebt!

Matthias Hoezen

finance@fsr.nl

+31634252556

Back to top
Cancel