De week van de Voorzitter - Eline Boink

Hi, mijn naam is Eline Boink en het afgelopen jaar heb ik de eer gehad voorzitter te mogen zijn van de FSR. Het is een ontzettend leuk en leerzaam jaar geweest, en ik besef eigenlijk nog niet eens echt dat het alweer bijna voorbij is! Als voorzitter ben ik het gezicht van de FSR naar alle externe partijen en ben ik het aanspreekpunt voor de universiteit. Verder houd ik mij bezig met het stellen van strategische doelen en de coördinatie met het toezichthoudende orgaan. Ik representeer de FSR binnen het ESE Convent en de FAN (Financiële Associatie Nederland). De functie van voorzitter is een van de meest dynamische en veelzijdige functies en ik ben betrokken geweest bij alle aspecten van de FSR dit jaar.

Maandag

De week begint met een vergadering met het hele bestuur waarvoor ik de avond ervoor een agenda heb opgesteld. We kletsen eerst even bij over het weekend voordat we doorgaan met serieuzere zaken. Iedereen geeft een update over de evenementen die momenteel georganiseerd worden en samen proberen we oplossingen te bedenken voor problemen waar we tegenaan lopen. Na de vergadering beantwoord ik een paar mailtjes en ga ik op weg naar het station om de trein naar Utrecht te pakken voor een vergadering met de FAN. Eens in de maand komen alle voorzitters van de financiële studieverenigingen bijeen om de samenwerking te bespreken. Vaak doen we dit onder het genot van een lunch of borrel in een restaurant in Utrecht. Terug in Rotterdam ga ik meteen door naar clubeten.

Dinsdag

Ik begin de dag met het schrijven van mijn activiteitenverslagen voor de RvC-vergadering van volgende week. Deze moeten altijd een week van tevoren aangeleverd worden en omdat ik het contact met de RvC onderhoud verzamel ik alle verslagen, voeg ze samen, en stuur ik ze op. Hierbij denk ik meteen na welke zaken belangrijk zijn om te bespreken en over welke strategische zaken we advies nodig hebben. Hierna buig ik me over de notulen van de FAN-vergadering van maandag. Omdat wij secretaris van de FAN zijn, ben ik verantwoordelijk voor het notuleren tijdens de vergaderingen. Tenslotte heb ik nog snel een meeting met Ronald de Groot, de Communications Officer van de ESE. Hij is een belangrijke contactpersoon aangezien hij veel mensen kent en vaak goede ideeën heeft voor het benaderen van bedrijven of sprekers.

Woensdag

Vandaag heb ik een dag vol meetings. Ik ga eerst langs het STAR-kantoor om onze samenwerking tijdens de master kick-offs van Finance & Investments van het volgende collegejaar te bespreken. We proberen een mooi programma samen te stellen voor de nieuwe masterstudenten. Hierna is het alweer tijd voor de lunch. Op woensdag eten we altijd samen en pakken we lekker uit. Voor de volgende meeting loop ik naar het kantoor van B&R Beurs om met de Investment Week & Symposium commissie te vergaderen. Dit grote evenement begint steeds dichterbij te komen en valt onder mijn verantwoordelijkheid. We bespreken de laatste updates met betrekking tot promotie, budget en partners. De laatste afspraak van vandaag is met de decaan van de RSM. Hier ga ik samen langs met Tycho, de voorzitter van de MAEUR, aangezien beide verenigingen zowel aan de ESE als aan de RSM actief zijn.

Donderdag

Samen met Sander ga ik vandaag naar Amsterdam om bij een Private Equity kantoor langs te gaan om eventuele deelname tijdens de Investment Week te bespreken. Het is een interessant gesprek en we hopen dat er een positieve reactie zal komen. Terug op kantoor handel ik wat mailtjes af en focus ik me op de aanvraag van zalen en promotiemiddelen voor volgend jaar. Vervolgens ga ik samen met Kirsten boodschappen doen omdat we vanavond samen eten. Het is een gezellige avond en uiteindelijk belanden we met z’n zessen in de Vibes…

Vrijdag

Omdat het gisteravond toch nogal laat is geworden heb ik een 11-uurtje gepland. Om half 12 heb ik een afspraak bij De Doelen samen met Vidar, de voorzitter van B&R Beurs, en iemand uit de IWS commissie om alles door te spreken voor het Investment Week Symposium. Terug op kantoor ren ik door naar de Conventvergadering waar we een update krijgen over de plannen voor de verbouwing van het H-gebouw volgend jaar. Ook bespreken we andere belangrijke zaken die spelen binnen de ESE en krijgen we een aantal verzoeken van de faculteitsraad. We sluiten de week op kantoor af met een vrijdagmiddagborreltje.

Wil je meer informatie of wil je een koffietje met mij drinken? Stuur een appje of mailtje naar 0614584073/president@fsr.nl

Back to top
Cancel