De week van de Vice President - Jan-Daan Maasland

Hi, mijn naam is Jan-Daan Maasland en dit jaar vervul ik de functie van Vice President. Afgelopen half jaar is in een snel tempo voorbij gegaan. Binnen mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de marketing, Perspective, alumni, website en ben ik tevens secretaris van het overkoepelend orgaan van de financiële studieverenigingen in Nederland, genaamd FAN. Op dit moment heb ik als prioriteit het ontwikkelen van een nieuwe FSR website. Wil je weten hoe mijn gemiddelde week er verder uitziet, lees dan verder!

Maandag

Na een chill weekend begint de week met een algemene vergadering om 09:00. Hierin bespreken we de agendapunten die afgelopen week zijn opgesteld. Dit duurt ongeveer een uurtje en doen we vaak in de ruimte naast ons kantoor. Als deze ruimte bezet is, verplaatsen we ons naar het paviljoen, wat een prima begin is van de week. Na de vergadering is het een kwestie van mijn mail doorlopen en kijk ik hoe het promotieplan voor aankomende week eruitziet. In de middag ga ik met Matthias (Commissioner Finance Activities) om de tafel zitten om voor de evenementen de promotie door te spreken en vervolgens te ontwerpen.

Dinsdag

Deze dag staat in het teken van het ontwikkelen van de nieuwe FSR website. In de ochtend zal ik het nieuwe design van de website ontwerpen. Daarnaast is het doornemen van offertes een andere grote tijdsbesteding. In de middag komt er een FAN mailing om te hoek kijken. Ik ontvang van verschillende bedrijven de vraag of zij een mail kunnen versturen over bijvoorbeeld een business course voor een specifieke doelgroep. Ik zorg er dan voor dat deze mailing wordt opgezet. Nadat de FAN mailing verstuurd is ga ik nog even langs bij Misura in Rotterdam om m’n pak te vermaken. Aan het begin van het jaar heeft iedereen uit het bestuur een maatpak gekregen en door het vele gebruik heeft deze weleens een aanpassing nodig.

Woensdag

Vanmorgen stond de organisatie van een alumni evenement op het programma. Thomas (Treasurer) en ik zijn verantwoordelijk voor de alumni binnen FSR. We zetten evenementen op, regelen borrels en communiceren FSR nieuws met de alumni. Dit jaar hebben wij speciaal voor de alumni een website ontwikkeld, zodat de communicatie soepeler kan verlopen. Daarnaast heb ik in de ochtend een meeting met de Perspective commissie voor een nieuw artikel. Een uur lang sparren we over mogelijke artikelen en worden de taken verdeeld. In de middag ga ik met Sander (External) naar Amsterdam voor gesprekken met bedrijven die mogelijk interesse hebben in een deelname aan een evenement.

Donderdag

Iedere week hebben we allemaal 4 uur vrije besteding. Dit houdt in dat als je een ochtend een keer wil uitslapen of een uurtje eerder van kantoor weg wil om te sporten dit mogelijk is. Vandaag koos ik ervoor om tot 11 uur uit te slapen. Uiteindelijk zijn we toch studenten… In de ochtend begin ik met het promotiebeleid van FSR door te nemen. Afgelopen jaar ben ik begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl voor FSR. Op dit moment staat er een sterke huisstijl, maar moeten er nog een aantal puntjes worden verfijnd. Hier houd ik mij de komende uren mee bezig. In de middag heb ik een afspraak bij een bedrijf om een interview af te nemen voor Perspective. Dit maakt de Perspective wat interactiever en wat minder statisch met alleen maar het schrijven van standaard artikelen. In de avond zijn wij met het bestuur aanwezig bij de master openavond van de universiteit. Wij staan bij de stands van Financial economics en Accountancy om mensen informatie te geven en natuurlijk ook iets te vertellen over het FSR bestuursjaar.

Vrijdag

Vandaag hebben we een bestuurstraining in Bleiswijk. Zo nu en dan plannen we met het bestuur een dagje weg om even de sleur van het kantoorleven te doorbreken. Zo gaan we vandaag een dagje survivallen, waarbij we gaan mountainbiken, vlot bouwen en trailrunnen. We starten in de ochtend om 10 uur en eindigen met een borrel om 17 uur.

Wil je meer informatie of wil je een koffietje met mij drinken? Stuur een appje of mailtje naar 0614444483/vicepresident@fsr.nl

Back to top
Cancel