De week van de Treasurer - Thomas van Agtmaal

Hallo, mijn naam is Thomas van Agtmaal en dit jaar vervul ik de rol van Treasurer in het 19deFSR-bestuur. Als penningmeester ben ik eindverantwoordelijk voor de financiële situatie en continuïteit van de FSR. Door met zorg nieuwe financiële ontwikkelingen in de boekhouding te verwerken en contact te onderhouden met de verantwoordelijke bestuurders en commissies zorg ik ervoor dat elke euro het beste wordt uitgegeven. Daarnaast organiseer ik samen met de commissie de Erasmus Banking Summit (EBS) en ben ik verantwoordelijk voor enkele kleinere eendaagse evenementen. Om een zo goed mogelijk beeld te geven van mijn dagelijkse bezigheden zal ik een samenvatting geven van een gemiddelde week.

Maandag

Elke week beginnen we op maandag om 9 uur met onze wekelijkse vergadering. Tijdens deze meeting updaten we elkaar over onze werkzaamheden en kijken we vooruit naar de komende tijd. Zo vertel ik bijvoorbeeld dat we een nieuwe spreker voor het Erasmus Banking Summit hebben binnengehaald. Vandaag hebben we meer tijd voor onze wekelijkse vergadering ingeroosterd zodat we ook de RvC vergadering van dinsdagavond kunnen voorbereiden. We evalueren de afgelopen evenementen en dragen verbeterpunten aan die we morgenavond zullen bespreken.

Na de lunch heb ik een vergadering met de EBS-commissie over de voortgang van het benaderen van de sprekers voor de Summit. Nadat we eerder dit jaar het thema en de inhoud hebben vastgesteld zijn we nu bezig met het benaderen van de sprekers. Daarnaast bespreken we ook de offertes van de verschillende mogelijkheden voor de locatie van de summit. Na afloop van de vergadering ga ik met een commissielid en Sander van Dam (Commissioner External Relations) naar Amsterdam voor een afspraak bij De Nederlandse Bank om de mogelijkheden voor een samenwerking voor de Summit te bespreken.

Dinsdag

Vandaag staat in het teken van vergaderen en de to do’s uitwerken die uit de verschillende meetings van gisteren zijn gekomen. In de ochtend heb ik met Kirsten afgesproken om de begroting van het IRP door te nemen en de vliegtickets te boeken. Hierna heb ik een afspraak met de penningmeester van B&R Beurs Jasper om de begroting en de uitgaven van de Investment Week door te spreken. Omdat we dit evenement samen organiseren wordt alles in overleg besloten. In de middag werk ik aan verschillende to do’s. Om 5 uur ga ik nog even snel naar huis om te sporten voordat we om 7 uur bij Café Engels verzamelen voor een RvC vergadering. Na eerst met z’n 15en gegeten te hebben bespreken we de afgelopen paar weken en krijgen wij waar nodig advies.

Woensdag

Vanavond heb ik een vergadering met de KasCo waar ik verantwoording moet afleggen over de financiële ontwikkelingen van de afgelopen 8 weken. De Kasco bestaat uit de drie jongste penningmeesters en elke 8 weken vergaderen wij onder het genot van pizza’s over de financiële gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Ook is dit voor mij de ideale kans om advies te vragen over boekhoudkundige of strategische kwesties. Overdag ben ik de hele dag bezig om de stukken voor deze vergadering voor te bereiden, zodat de vergadering zo effectief mogelijk gehouden kan worden en er nog tijd over is voor een biertje achteraf.

Donderdag

Donderdagochtend ga ik meteen vanuit huis door naar Amsterdam om daar met Eline (President) en Jan-Daan (Vice President) langs te gaan bij onze websiteontwikkelaar. Met het bestuur en de RvC hebben wij vorige week gebrainstormd over de invulling van onze website en nu willen wij met de ontwikkelaar de verschillende mogelijkheden bespreken. Het streven is om voor de zomer een nieuwe website online te hebben zodat het 20ste bestuur hier meteen mee leert werken. Rond het middaguur zijn we weer terug op kantoor en zet ik met Jan-Daan de puntjes op de i voor de organisatie van het alumni-event morgenavond. Daarna heb ik een meeting met STAR en EFR over de organisatie van de Bachelor Accountancy Day. Dit evenement organiseren we namelijk samen om zo het bereik onder studenten te vergroten. Rond 6 uur ga ik naar huis om met mijn jaarclub te eten en daarna naar Laurentius te gaan. Ondanks mijn bezigheden overdag is er nog steeds genoeg tijd om mijn vrienden buiten de FSR vaak te zien.

Vrijdag

Vandaag kan ik uitslapen aangezien ik pas om 11 uur op kantoor hoef te zijn. Na een paar korte meetings en wat boekhouden ga ik met Sander mee naar Amsterdam voor een afspraak met een potentiele partner. Het komt goed uit dat we al in Amsterdam zijn aangezien we vanavond een alumniborrel hebben op de Zuid-As in Amsterdam. Met ongeveer 30 oud-bestuurders en alumni drinken we een biertje terwijl de avond voorbij vliegt. Dit is niet alleen voor ons een leuke manier om ons netwerk te vergroten maar ook voor de oud-bestuurders een ideale manier om elkaar weer te zien. We pakken heel verstandig de laatste trein terug naar Rotterdam omdat we morgen voor de verandering weer vroeg op moeten voor een dag weg met alle actieven.

Zaterdag

Om 10 uur verzamelen we samen met ongeveer 25 actieven en het oude bestuur bij Oostplein om naar de Efteling af te reizen. Een paar keer per jaar organiseren we namelijk een leuke activiteit voor onze actieven om hen te bedanken voor hun hulp en elkaar in een informele setting beter te leren kennen. Na afloop van de Efteling eten we een pizza in de stad waarna via de Thoms naar de Vibes vertrekken.

Back to top
Cancel