Stage project visie & strategie bij Toezicht Pensioenfondsen

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Banking
Language
English
Website
https://www.dnb.nl/home/index.jsp

Description

Stage project visie & strategie bij Toezicht Pensioenfondsen

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De pensioenwereld is sterk in beweging. Er komt nieuwe wetgeving en de maatschappelijke discussie over de toekomst van het pensioenstelsel is in volle gang. Zijn de besturen van pensioenfondsen in staat om in de steeds veranderende situatie in control te zijn en te blijven? Zijn ze voorbereid op de toekomst en ziet de koers naar de toekomst er gedegen uit? 

De stage

Dit is het type vragen waar het project Visie & Strategie van de divisie Toezicht Pensioenfondsen zich mee bezig houdt. De mate waarin deze koers evenwichtig en transparant is, is mede bepalend voor de mate waarin verschillende generaties vertrouwen kunnen hebben in het pensioenstelstel, de sector en hun fonds. Wij bieden een enthousiaste student de mogelijkheid om het projectteam gedurende drie maanden te ondersteunen om meer inzicht te krijgen in hoe de middelgrote pensioensector ervoor staat. Als stagiair lever je aan het einde van je stage een rapport op en geef je hierover een presentatie aan de afdeling. Tijdens de stage is eigen inbreng zeer welkom, en word je begeleid door leden van het project team.

Wie zoeken wij?

Je hebt affiniteit met en kennis van de financiële sector, en bij voorkeur de pensioensector. Je bent in staat complexe materie te doorgronden en te vertalen in heldere en overtuigende analyses en visualisaties in Excel en PowerPoint. Je bent leergiering en je beschikt over organisatorische vaardigheden.

  • Je bent een wo-student in de eindfase van je bachelor of master, met als mogelijke studierichtingen: economie, finance, bedrijfskunde of bestuurskunde.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je beschikt over goede conceptuele en analytische vaardigheden.
  • Je werkt zelfstandig en houdt van aanpakken.

Divisieprofiel

De afdeling Toezicht Middelgrote Pensioenfondsen is één van de zes afdelingen binnen de divisie Toezicht Pensioenfondsen. De afdeling houdt toezicht op pensioenfondsen met een balanstotaal tot EUR 5 miljard. De afdeling bestaat uit 13 collega’s met diverse achtergronden, variërend van een aantal junior collega´s tot een aantal seniors die de sector door en door kennen. Wij werken actief samen met allerlei specialisten, bijvoorbeeld op het gebied van governance, vermogensbeheer en juridische specialisten. Plezier in werk en delen met elkaar staat centraal.

Bijzonderheden

Je bent voor drie maanden beschikbaar, de aanvang van de stage is op zo kort mogelijk termijn en in onderling overleg te bepalen (de exacte stageperiode is in overleg). Je werkt 36 uur per week (anders in overleg). Een stage- en reiskostenvergoeding is beschikbaar. Tevens beschik je tijdens je stage over een laptop.

Meer informatie

Janine Breij, Toezichthouder, 020 524 2252. 
Adriëtte Hummel, Campus recruiter, 06 310 28763.

Stageverzoek indienen 

Als stageverzoek ontvangen wij graag vóór 30 september 2018 een recent cv en een motivatiebrief via de button onder aan deze pagina.

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Verzoek indienen stage Project Visie & Strategie TMP

Back to top
Cancel