Werkstudent Operations Investments (HBO/WO)

Company
PGGM
Type
Work Student
Location
Utrecht
Sector
Asset Management
Website
www.pggm.nl

Description

Jouw functie

Als Werkstudent Operations Investments leer jij de backoffice van het beleggingsproces in al zijn facetten kennen. De perfecte manier om naast je studie ervaring op te doen in vermogensbeheer. En met een beheerd pensioenvermogen van zo’n 210 miljard euro biedt PGGM jou volop de mogelijkheden om te leren. 
 
Jij krijgt derivaten producten (zoals bijvoorbeeld futures en swaps) als aandachtsgebied. Jij helpt met het juist, volledig en tijdig voeren van de reconciliatie, administratie en monitoring van alle derivaten producten. Naarmate je meer ervaring opdoet, krijg je hierin meer eigen verantwoordelijkheid. Je hebt regelmatig contact met tegenpartijen en external service providers, in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan Brokers, Clearing banken, leveranciers en overige partijen. Daarnaast ontwikkel je kennis over diverse interne processen (zoals de trade flow, het waarderingsproces) tot en met de betaalstroom die hieruit volgt en ga je aan de slag met het oplossen van issues. Ook werk je mee aan de financiële verslaglegging en maak je rapportages over de posities.

Jouw afdeling

De afdeling PGGM Operations  maakt onderdeel uit van de unit Investments Services van de Business Unit Vermogensbeheer (BU VB) binnen PGGM. Operations is verantwoordelijk voor de administratie van alle beleggingen van de klanten en fondsen van PGGM. De afdeling bestaat uit 3 teams: Liquide en Illiquide Operations en Derivatives & Treasury. Operations beschouwt de Front Office, Performance, Tax Legal & Regulatory en de afdelingen Investment Reporting en Investment Control als haar interne klanten.

Het team Derivaten is klein met 5 jonge medewerkers waarbij de teammanager ook leiding geeft aan het Treasury team. Beide teams ondersteunen elkaar niet alleen qua bezetting maar ook op inhoudelijk vlak, vooral bij projecten. Kennis van beleggingen, marktontwikkelingen, interne processen, en van het bronsysteem Simcorp Dimension zijn voor het team de kritische succesfactoren, evenals resultaatgerichtheid en samenwerken.

Meer weten over het team? Bekijk het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=WkQw7h19Z8Q

Profiel

Het allerbelangrijkst vinden wij dat jij open staat om te leren, nieuwsgierig en eager bent, en affiniteit hebt met financiele processen. Verder herken jij je in het volgende profiel:
  • Je volgt een HBO of WO opleiding, bij voorkeur in financiële richting
  • Je bent handig in Excel;
  • Analytisch sterk en oplossingsgericht;
  • Je bent gericht op mensen en samenwerken, en neemt initiatief;
  • Goede beheersing van Nederlands en Engels
  • Minimaal 24 uur per week beschikbaar voor een periode van minimaal 6 maanden

Wij bieden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur, onze agile manier van werken, en volop opleidingsmogelijkheden binnen onze eigen Academy. 

Lekkere koffie drink je in ons Grand Cafe en als het lekker weer is, lunch je buiten in onze tuin aan een van onze picknicktafels. Om andere jonge PGGM'ers te leren kennen, kan je deelnemen aan de activiteiten van Jong PGGM.  We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf!

Meer weten?

Neem dan contact op met Simone de Haas, Team manager Derivaten & Treasury Operations tel: 030 277 1268, of met Tim van der Weert, Recruiter, op 0623627657.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Investments, Beleggingen, Operations, Backoffice

Solliciteer

Back to top
Cancel