Junior Investment Manager Listed Real Estate

Company
PGGM
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Real Estate Services
Website
www.pggm.nl

Description

Jouw functie

De benchmark verslaan. Dat is jouw inzet als Junior Investmentmanager/Analist bij Listed Real Estate.

Jij komt te werken bij een van de grootste actieve vastgoedfondsen ter wereld binnen beursgenoteerd vastgoed, waar jouw analyses de basis vormen voor belangrijke investeringsbeslissingen. De uitdaging is om de optimale portefeuille voor klanten van PGGM Investments samen te stellen, waarbij aandacht is zowel voor financieel rendement als voor duurzaamheid. Je komt te werken in een team van 9 ervaren collega’s, die jou graag de kneepjes van het vak leren.
Je onderzoekt actief waar de beste beleggingskansen liggen door het zowel kwantitatief/modelmatig als kwalitatief analyseren van informatie over vastgoedondernemingen. Jij analyseert de  verslaggeving van de onderneming en rapporten van marktpartijen. Ook haal je informatie uit  gesprekken met het management en het bezichtigen van het vastgoed.
In het beleggingscomité van Listed Real Estate breng jij jouw ideeën en voorstellen tot portefeuilleverbeteringen in. Je maakt gebruik van het uitgebreide netwerk van PGGM en je kennis van het vakgebied om beleggingsmogelijkheden te inventariseren en te evalueren. Je werkt nauw samen met de portefeuillemanagers met focus op verschillende werelddelen en beslist samen over beleggingen. Onderlinge communicatie en delen van kennis staan voorop. Daarnaast werk je met collega's van andere interne afdelingen en bouw je zelf actief aan een netwerk van externe contacten.

Jouw afdeling

De afdeling Listed Real Estate beheert een portefeuille van EUR 11 miljard aan wereldwijde vastgoedbeleggingen via beursgenoteerde ondernemingen. Het team bestaat uit 9 personen. PGGM is daarmee een van de grootste wereldwijde beleggers in de sector. De portefeuille wordt geheel intern en actief beheerd. Listed Real Estate kent een fundamenteel gedreven beleggingsproces, waarin marktpositionering en ondernemingsselectie centraal staan. De omgeving is dynamisch en het werkterrein gevarieerd. Listed Real Estate speelt een proactieve rol in de vastgoedaandelenmarkt door initiatieven te nemen en te ondersteunen ter verbetering van de sector.

Profiel

Jij hebt de drive om je te ontwikkelen als investmentmanager. Je ziet kansen en komt met ideeën om de portefeuille te verbeteren. Met jouw analyses haal je het onderste uit de kan. Vanzelfsprekend heb jij aantoonbaar affiniteit hebt met beursgenoteerd (vastgoed)beleggen. Je bent startend op de arbeidsmarkt, of oriënteert je op een tweede loopbaanstap. Verder herken jij je in het volgende profiel:

  • Je hebt een met succes afgeronde universitaire opleiding (financieel, kwantitatief of vastgoed achtergrond);
  • Je bent scherp analytisch, hebt plezier in research en bent gespitst op ontwikkelingen in de omgeving (directe en indirecte markten);
  • Je bent in staat te werken met complexe financiële waarderingsmodellen;
  • Je bent daadkrachtig en kunt goed doelen en prioriteiten stellen, je tijd indelen en bent gericht op het samenwerken in een team;
  • Je werkt secuur en gedisciplineerd;
  • Je hebt een uitstekende schriftelijke en mondelinge beheersing van het Engels.

     

Wij bieden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur en het Flexibele Werken. Ons moderne en robuuste arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden om werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.
 

Meer weten?

Bel voor meer informatie met Harriët Koster: 030 277 2042.
Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure.
Vanwege de vakantieperiode worden gesprekken ingepland na 13 augustus.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 

Solliciteer

Back to top
Cancel