Meewerkstage IT Quant Structured Products

Company
Van Lanschot Kempen
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Fintech
Language
English
Website
www.vanlanschotkempen.com

Description

Meewerkstage IT Quant Structured Products

Amsterdam 

   


 

Wat ga je bij ons doen?

 

voltijd meewerkstage | 3-6 maanden | doorlopend open

Ben jij er klaar voor om je quant carrière een kickstart te geven in een uitdagende leeromgeving waarbij je deel uitmaakt van het Kempen Structured Products team? Als stagiair IT Quant Structured Products krijg je de mogelijkheid om je potentieel ten volle te ontwikkelen. Je werkt nauw samen met onze quants en traders op een verscheidenheid van projecten waarin jíj de programmeerexpert wordt!

 

Herken jij je in ons profiel?

 

Klantgericht werken, initiatief tonen, communicatieve vaardigheden en nauwkeurigheid behoren tot jouw talenten. Je hebt affiniteit met de financiële wereld en bent geïnteresseerd de werking van exotische financiële instrumenten. Denk jij dat de Kempen cultuur van resultaatgerichtheid, drive en ondernemerschap bij jou past en wil je de uitdaging aangaan?

Check dan je profiel:

  • WO Masterfase of een afgeronde Bachelor Informatica / Data Science / Econometrie / Finance / Wiskunde / Natuurkunde of aanverwante studierichting;
  • Aantoonbare affiniteit met financiële wereld;
  • Analytisch sterk;
  • Programmeer-skills in MATLAB, bij voorkeur gecombineerd met VBA, Python en/of R;
  • Een competitieve houding en het enthousiasme om jezelf voortdurend te ontwikkelen.

 

Onze organisatie

 

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

De afdeling 
Het Structured Products team is onderdeel van Securities en gelegen in de dealingroom van het kantoor Er werken specialisten die verantwoordelijk zijn voor het structureren, de handel en verkoop van beleggingsproducten aan een breed scala van Europese klanten. Voor het ontwikkelen en prijzen van onze producten maken we gebruik van onze eigen modellen, trading book en technische infrastructuur. Verder hebben we een web-based pricing tool, waardoor onze klanten in staat zijn om op maat gemaakte producten zelf te structureren, gebruikmakend van onze in-house built pricing software. Jij gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze software!

 

Wat bieden we je?

 

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. De cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van onze organisatie. Van Lanschot Kempen is gericht op mensen: wij bieden onze werknemers kansen en als je deze weet te pakken, zijn er volop carrièremogelijkheden. Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan.

 

Ben je geïnteresseerd?

 

Neem dan contact op met ons op.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marie Louise Thijssen, Campus Recruiter.

marielouise.thijssen@kempen.nl
020-3489454

Back to top
Cancel