Trainee Risk & Analytics

Company
ABN Amro
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Banking
Website
https://www.abnamro.nl

Description

Trainee Risk & Analytics

Ben jij een risicobewuste analyticus die scherpe conclusies kan formuleren?

Deel jij onze kijk op bankieren, ondernemen en innovatie? Heb jij een scherpe focus op klant- en productrisico’s? Ben jij een analyticus in hart en nieren? Cijfermatig oersterk en draai je je hand niet om voor de presentatie van wat pittige conclusies? En wil je een vliegende start maken met veel verantwoordelijkheid en een goed opleidingsprogramma? Vertel ons jouw verhaal. We zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Hoe ziet het Traineeship eruit?

Bij het ABN AMRO Traineeship ontdek je in 12 maanden wat werken bij een bank jou kan bieden. Je bijt je vast in 2 grote opdrachten en leert veel gebieden binnen de bank kennen. Ook werk je aan een kortere opdracht waarin je écht kennis maakt met onze klanten en ontdekt hoe jij de klant met een goed advies succesvol kan laten zijn. In dit jaar werk je intensief aan je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Hierin krijg je de vrijheid om de keuzes te maken die bij jou passen en ontdek je waar jouw talent het best tot z’n recht komt. Je wordt begeleid door jouw traineemanager, een (externe) persoonlijke coach en een opdrachtbegeleider.  Persoonlijke begeleiding die niet zomaar stopt na 12 maanden, want na afronding van je Traineeship begeleiden we je nog eens een jaar.

Hoe het in z’n werk gaat?
Vanaf dag één breekt een intensieve periode van begeleiding en nauwe samenwerking aan. In je eerste week maak je kennis met jouw collega-trainees. Zo bouw je in no-time een netwerk op. Een belangrijke basis. Je start met een eerste opdracht passend bij jouw interesses en vakgebied. De tweede opdracht regel je zelf in overleg met je traineemanager. Wat je opdracht ook is, je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid en hebt veel contact met andere afdelingen. In alle opdrachten staan jouw ontwikkeling en een kennismaking met onze klant centraal. Heb je het Traineeship succesvol afgerond, dan start je in een functie die bij je past.

Nieuwsgierig naar de opdrachten voor de trainee Risk & Analytics? 
We kunnen een tipje van de sluier oplichten, maar nog niet alles prijs geven. De mogelijkheden zijn divers binnen het ABN AMRO Traineeship. Voor ieder wat wils. Je doet opdrachten die bij je passen en neemt zelf de regie. Wie weet ga jij bijdragen aan een solide risicobeheer en de realisatie van duurzame groei. Je leert risico's van klanten en producten inschatten en het berekenen van het risico gewogen kapitaal. Aan het eind van je Traineeship stroom je uit op een functie die past bij jouw ervaring en persoonlijkheid. Je kunt bijvoorbeeld starten als Credit Risk Analyst, Market Risk Officer, medewerker Operational Risk Management of business Intelligence Specialist. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Wie ben jij?

Je bent net of bijna afgestudeerd en staat aan het begin van belangrijke carrièrekeuzes. De wereld ligt aan je voeten. Met een flinke dosis gedrevenheid en ambitie creëer jij zelf jouw kansen. Jij weet niet alleen macro-economische risico’s, maar ook klantrisico’s snel in kaart te brengen en dit te vertalen naar een helder bankbeleid. Na een scherpe data-analyse van cijfers en informatiestromen weet jij de juiste conclusies op een heldere wijze te verwerken in een gedegen advies. Je gaat voor de hoogst haalbare kwaliteit en weet onze verwachtingen én vooral die van onze klanten te overtreffen. Kortom; jij wil alles uit je Traineeship halen. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel:

 • een recent afgeronde Bachelor of Master opleiding. Bij voorkeur natuurkunde, (toegepaste) wiskunde, econometrie, economie of een soortgelijke opleiding
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • je bent resultaatgericht en analytisch sterk
 • je kunt goed samenwerken 
 • je schakelt makkelijk tussen verschillende partijen en begrijpt onze organisatie- & klantbelangen
 • je bent integer en betrouwbaar
 • je wilt ontdekken, leren en groeien
 • je hebt naast je studie nevenactiviteiten verricht, werkervaring opgedaan of anderszins jezelf aantoonbaar ontwikkeld

Wat bieden wij je?

Een vliegende start van jouw carrière in de financiële dienstverlening. In 1 jaar ontdek jij waar jouw talent ligt en waar je wil starten. Je wordt uitzonderlijk goed begeleid door je traineemanager, naaste collega’s, je opdrachtbegeleiders en je coach. Als trainee bij ABN AMRO sta JIJ centraal.

Daarnaast heeft ABN AMRO goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden:

 •        een goed basissalaris
 •        13e maand
 •        vakantiegeld
 •        opleidingsbudget
 •        aantrekkelijke pensioenregeling
 •        OV jaarkaart
 •        flexibele werktijden

Wie zijn wij?

Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Solliciteren of meer weten?

Wil je meer weten over het ABN AMRO traineeship? Of heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter Anne Siegel of Stephanie van Heusden via 020-6280154 of werkenbij@nl.abnamro.com 

https://www.abnamro.com/nl/carriere/vacatures/trainee-risk-analytics-amsterdam-3188i10-nl_NL.html?jobLang=nl_NL&jobReqId=3188&experienceLevel=7630&origin=list%20

Back to top
Cancel