Consultant Forensic Investigations

Company
KPMG
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Accountancy, Consultancy
Language
English
Website
www.kpmg.nl

Description

Consultant Forensic Investigations

De functie

Sinds 1993 is KPMG Forensic toonaangevend op het gebied van onderzoek naar (vermoedens van) fraude en advisering ter beheersing van integriteitrisico’s. Met een team van meer dan 70 KPMG professionals, bestaande uit forensische accountants, bedrijfskundigen, juristen en gedragswetenschappers, hebben wij in de afgelopen jaren vele onderzoeken uitgevoerd naar incidenten. Daarnaast adviseren wij organisaties op het gebied van het beheersen van fraude- en integriteitrisico’s.
Een deel van dit team richt zich specifiek op het uitvoeren van forensisch onderzoek. Daadkrachtig ingrijpen bij de eerste signalen is vereist om de impact op de business te minimaliseren. ‘Hoe zit het nou echt?' is een vraag die vaker en sneller opkomt in bij vermoedens van fraude, conflicten, zakelijke meningsverschillen en onduidelijkheden rondom transacties. De internationale context en complexiteit van onze klanten maakt de vraagstukken uitdagend. Voor ons hoofdkantoor te Amstelveen zijn wij op zoek naar een consultant om ons team te versterken. 

Een baan die om kennis en talent vraagt
Als Consultant Forensic Investigations zijn je werkzaamheden met name gericht op het uitvoeren van forensische onderzoeken. Je maakt deel uit van verschillende teams die onderzoeken doen naar bijvoorbeeld financiële en juridische geschillen en bij vermoedens van fraude, corruptie of economisch machtsmisbruik. Je werkzaamheden bestaan uit financieel-administratief onderzoek, analyse van transacties en contractuele geschillen en het voeren van gesprekken met betrokkenen. Ook ondersteun je auditteams bij het controleproces in het adresseren van mogelijke integriteit- en frauderisico's.

Als jij als Consultant wilt bijdragen aan het succes van dit team met specialisten dan maken we graag kennis met je!
Je gaat al snel zelfstandig (onderdelen van) projecten uitvoeren. Deze baan doet een appèl op jouw inhoudelijke kennis van zaken, maar vooral ook op je inzicht in processen en je persoonlijke vaardigheden. Je werk is soms pittig, altijd uitdagend en divers.

Het profiel

Je hebt een universitaire opleiding afgerond op het gebied van Accountancy en volgt een postdoctorale studie tot registeraccountant, of bent hiertoe bereid. Je beschikt over nul tot twee jaar werkervaring met auditwerkzaamheden en/of met het uitvoeren van feitenonderzoeken. Je bent een enthousiaste teamplayer, deelt successen en bent behulpzaam maar werkt uitstekend zelfstandig. Je bent positief ingesteld en beschikt over overtuigingskracht en goede sociale vaardigheden. Naast een professionele instelling beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Ook hecht je veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en heb je een professioneel kritische houding en een rechte rug.

Je hebt interesse in wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken. Tot slot voel en neem je verantwoordelijkheid voor je eigen prestaties en ontwikkeling.

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.

KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (een leaseauto, laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

https://vacatures.kpmg.nl/vacatures/details/consultant-forensic-investigations/

Back to top
Cancel