Commissioner Finance Activities

Hi, mijn naam is Martijn Ellens en ik ben de Commissioner Finance Activities van het huidige FSR bestuur.

Als Commissioner Finance Activities ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van bijna alle finance evenementen van de FSR. Het leukste aan mijn functie vind ik dat je contact hebt met veel verschillende partijen. Zo werk je intensief samen met je commissieleden voor de organisatie van een evenement, je communiceert met de verschillende partners en je werkt nauw samen met je bestuursgenoten. Daarnaast krijg je veel vrijheid om nieuwe partners te benaderen, het programma van een event aan te passen of een nieuw idee uit te werken.

Na een intensieve inwerkingsperiode en een leuk beleidsweekend met het oude bestuur begon mijn jaar met de organisatie van de International Banking Cycle (IBC). Tijdens de IBC komen tien grote investeringsbanken uit Londen en Amsterdam naar de campus van de universiteit om een workshop, presentatie en een borrel te geven. Omdat dit evenement al begin september plaatsvindt, ben ik in de zomer samen met mijn bestuurs- en commissiegenoten al begonnen met de promotie van het evenement. Als Commissioner Finance Activities ben je samen met de IBC commissie verantwoordelijk voor alle logistieke zaken en de communicatie naar de studenten. De IBC is een van de grootste evenementen van de FSR, hierdoor is het een hele drukke, maar zeker ook leuke en leerzame periode. Wanneer COVID-19 het toe laat, zal je voor de evaluatie en de planning van de IBC voor 2023 een week naar London gaan samen met de External. 

Meteen na de IBC begon ik samen met mijn bestuursgenoot Aad van Leeuwen met de organisatie van het volgende evenement; de Financial Business Cycle (FBC). De FBC is een oriënterend evenement waarin we activiteiten organiseren in de finance, accounting en controlling sector. Heel leuk hieraan vond ik dat ik tijdens organisatie en de evenementen zelf, veel verschillende bedrijven kon zien en kijken welke sector het beste bij mij zou passen. De FBC duurde twee weken lang en bestond uit in-house dagen, on-campus workshops en diners. Dit jaar deden er 26 verschillende partners mee aan de FBC. Dit was erg leuk, maar ook zeker een uitdaging met de communicatie en organisatie.
Daarnaast ben ik samen met mijn bestuursgenoot Sophia van Megen en twee commissieleden druk geweest met de organisatie van de Corporate Finance Competition (CFC). Tijdens de CFC ga je samen met een groep van 20 studenten voor twee dagen naar het Landgoed Duin & Kruidberg, waar je verschillende cases maakt, in combinatie met informele activiteiten zoals een diner en borrels.

Verder organiseer ik dit jaar The Valuation en de M&A Days met nog twee andere commissieleden. The Valuation is een tweedaags event waarin studenten de mogelijkheid krijgen om een training te volgen en de geleerde skills toe te passen de volgende dag bij twee inhousedagen. De M&A Days is een 5 daags event waarbij studenten langs verschillende Finance kantoren langsgaan. 

Het laatste evenement dat ik organiseer is de London Finance Tour (LFT). Samen met de LFT-commissie organiseer je een trip in mei waarbij je met een groep van 20 studenten naar Londen gaat voor vier dagen. Hier bezoek je verschillende bedrijven om cases te doen en de bedrijfscultuur te leren kennen.

Ik hoop zo een duidelijk beeld te hebben gegeven van mijn functie. Mocht je nog meer willen weten of vragen hebben, kun je mij altijd een mailtje finance@fsr.nl of appje sturen (06-21404225). Graag vertel ik je dan meer tijdens een kop koffie!

Back to top
Cancel