External Relations

Hi, mijn naam is Aad van Leeuwen en ik ben de External Relations van het huidige FSR bestuur.

Bij deze functie horen veel verschillende taken en door het jaar heen ligt je focus ook steeds op andere zaken. In de basis ben ik verantwoordelijk voor de contacten met huidige partners van de FSR en het zoeken naar mogelijke nieuwe partners. Dit houdt in dat ik de acquisitie voor de evenementen verzorg, contacten onderhoud met de huidige partners en mogelijkheden onderzoek voor nieuwe partners. Als External heb je de verantwoordelijkheid dat de evenementen van de FSR gevuld zijn met interessante partners. Ook ben je verantwoordelijk voor de algehele inkomsten van de FSR, het regelen van gastsprekers voor verschillende evenementen en je organiseert zelf een aantal evenementen. Twee evenementen die je organiseert zijn de Financial Business Cycle en de Investment Week. Daarnaast organiseer je nog een aantal kleinere evenementen zoals het Private Equity Diner en Dealmakers in maart en ben je verantwoordelijk voor het online magazine: Perspective.

Het jaar begint meteen uitdagend en interessant voor de External. In de zomer bezoek je zoveel mogelijk partners om de samenwerking te bespreken. Aangezien veel bedrijven hun recruitment kalender voor het academische jaar in de zomer bepalen, is het belangrijk om voor die tijd de samenwerking voor komend jaar te bespreken. In deze tijd spreek je meer dan 50 van de huidige partners van de FSR. Dit zijn bedrijven als J.P. Morgan, EY, McKinsey en BlackRock. De gesprekken vond ik erg leuk om te doen, omdat elke meeting anders is. Met sommige partners heeft de FSR al jaren een intensieve samenwerking. De gesprekken zijn anders wanneer je aankomend jaar met een nieuwe partner voor het eerst een samenwerking aan wilt gaan. Ik vond het ook erg leuk om de verschillende bedrijven te bezoeken. Dit geeft een erg goed beeld van de sfeer en de werkzaamheden binnen dat bedrijf.  Na de zomer probeer je voor ogen te hebben welke partners aan welke evenementen deel kunnen deelnemen. Dit moet uiteindelijk gefinaliseerd worden, hiervoor heb je vooral telefonisch of via Zoom vervolggesprekken met de mensen die je in de zomer hebt gesproken.

Daarnaast blijft het contact met bedrijven in de loop van het jaar het belangrijkste deel van de functie External. Je benadert nieuwe interessante partijen om te overleggen of je een samenwerking aan kan gaan. Ook ben ik het aanspreekpunt voor bedrijven die graag een samenwerking willen aangaan. Deze gesprekken kunnen zowel telefonisch zijn, als dat je een keer langs gaat. Door het jaar heen blijf je ook veel in contact met bestaande partners. Dit kan omdat ze bijvoorbeeld een vacature willen promoten op de carrière pagina of mee willen doen met extra evenementen. Rond evenementen draag je het contact met partners over aan de bestuursgenoot die verantwoordelijk is voor de organisatie. In januari ga je samen met de Commissioner Finance Activities voor acquisitie naar Londen. In deze week ga je langs grote Investment Banks en Asset Managers. In de tweede helft van het jaar zijn er twee grote evenementen waar de acquisitie vooral in de periode na de kerst loopt, dit zijn de London Finance Tour en de Investment Week. Na de kerst ben je dus weer druk met de acquisitie voor deze evenementen, naast het onderhouden van de contacten met partners en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden voor het volgende jaar.

Tevens ben ik verantwoordelijk voor de organisatie zelf van enkele evenementen. In de loop van de zomer begint ook de organisatie van de Financial Business Cycle die doorloopt tot en met november. Dit is het grootste evenement van het jaar dat je samen met de Commissioner Finance Activities en vier commissieleden organiseert. Jaarlijks doen er meer dan 27 bedrijven aan mee, dus is het naast veel aquisitiewerk ook belangrijk dat de hele organisatie van de 10 dagen goed verloopt. Dit is erg leuk om naast je andere taken mee te maken. Ook ben je als External Relations mede verantwoordelijk voor de organisatie van de Investment Week die we in samenwerking met B&R Beurs organiseren. Dit evenement is aan het eind van het studiejaar en bestaat uit verschillende thema dagen, zoals een Asset Management, trading en Private Equity dag. Bedrijven geven hier cases en verzorgen diners. Op donderdag is het symposium waar ongeveer 500 bezoekers zijn en met sprekers van Blackrock, Amundi, Alliance Bernstein en StateStreet. Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie van de partners maar ook voor de organisatie van het evenement zelf samen met de commissie en de President.

Zelf vind ik de functie External Relations super interessant en leerzaam. Het geeft een erg goed beeld van de verschillende bedrijven in de financiële sector. Ik heb mij goed kunnen oriënteren en heb veel nieuwe kennis opgedaan in wat er mogelijk is en wat bij mij zou kunnen passen. Ik heb dit jaar veel geleerd over de professionele communicatie met bedrijven en erachter te komen hoe je samen de beste kwaliteit kan leveren. Bij elk bedrijf heb je te maken met andere type mensen en kan een andere aanpak beter werken. Ik heb snel leren schakelen om hier mij gemakkelijk in aan te passen. Wat mij tot slot erg aanspreekt is dat je naast je commerciële taken ook zelf een paar interessante evenementen organiseert. Dit maakt de functie in mijn ogen erg divers. Mocht je meer willen weten kan je mij altijd een berichtje sturen op 06 34734073 om een keer een koffietje te doen.Tot snel!

Back to top
Cancel