Commissioner Activities

Hi, mijn naam is Jim Boersen en ik ben de Commissioner Activities van het huidige FSR bestuur.

Als Commissioner Activities ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van alle Consultancy en Accountancy evenementen waaronder het International Research Project, Women Consultancy Days, Consultancy Landscape en de Big 4 Cycle. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de HR. Dit houdt in dat in juli mijn functie begint met de sollicitaties voor vijf commissies en het contact met de studenten die zich hebben aangemeld. Daarnaast begint dan de organisatie van de Big 4 Cycle die in september van start gaat met vier inhousedagen van Big 4  accountantskantoren EY, Deloitte, PwC en KPMG. De Women Consultancy Days vindt plaats in januari en is in samenwerking met FAECTOR en In Duplo. Het IRP is in het kort een consultancy project waarin vijf partners worden ondersteunt met onderzoek naar een vraagstuk binnen een specifieke markt. Het project loopt het hele jaar door tot juli wanneer het field research in het buitenland plaatsvindt.
In het begin kostte het voorbereiden van de sollicitaties veel tijd, omdat ik hier zelf nog niet heel ervaren mee was. Het is heel leuk om te merken dat je jezelf daar verder in ontwikkelt en steeds efficiënter te werk kan gaan. Daarnaast is het leuk om de meeste commissieleden die uiteindelijk worden gebeld voor de commissies gezien te hebben tijdens de sollicitaties. Je spreekt tijdens de sollicitaties studenten met verschillende studieachtergronden en daarbij is het dus belangrijk om de meest geschikte studenten binnen de juiste commissies te plaatsen. Daarnaast omvat HR ook het organiseren van activiteiten en trainingen voor de actieve leden (commissieleden). Voorbeelden van activiteiten zijn de Actievendag en de eindejaarsactiviteit. Daarnaast organiseer je samen met de hoofdsponsoren, dit jaar EY, NIBC en CBRE, trainingen en inhousedagen voor de actieve leden.

In de zomermaanden ben ik ook bezig geweest met het voorbereiden van de Big 4 Cycle samen met de Big 4 Cycle Commissie. Ik heb veel contact gehad met de recruiters van de kantoren om de dagen te coördineren en de organisatie te bespreken. De promotieperiode voor dit evenement is relatief kort, omdat het evenement direct na de start van het academische jaar plaatsvindt. De Big 4 Cycle bestaat uit vier verschillende inhousedagen waarin elk van de kantoren één dag voor haar rekening neemt. Binnen dit evenement worden zowel het formele gedeelte (een case op kantoor) en het informele gedeelte gecombineerd. Het informele gedeelte omvat onder andere het dineren met de kantoren op een externe locatie zoals ‘t Zalmhuis en de Haaienzaal in Diergaarde Blijdorp. Het organiseren van dit soort evenement biedt jou, als bestuurslid, tevens gelijk de kans om zelf een kijkje te nemen bij verschillende kantoren. Dit heeft voor mij erg geholpen met mijn oriëntatie.

Daarnaast vorm je samen met FAECTOR en In Duplo de ICansultancy commissie. Deze commissie bestaat in totaal uit 6 leden. Van elke vereniging wordt er 1 commissielid en 1 bestuurslid aangeleverd. Met deze commissie hebben we afgelopen jaar de Women Consultancy Days en het Consultancy Landscape georganiseerd. Tijdens de Women Consultancy Days krijgen deelnemers de kans om prestigeuze Strategy Consultants op zowel een formele als informele manier te leren kennen op een externe locatie. Het formele gedeelte bestaat uit het doen van casussen en het informele bestaat vooral uit borrels, lunches en diners. Afgelopen jaar hebben McKinsey, Bain & Company, BCG, Roland Berger,  Strategy& en OC&C meegedaan. Dit jaar hebben we ook het Consultancy Landscape opgezet, hier krijg je de mogelijkheid om drie verschillende Consultancy kantoren te leren kennen.

Ook valt het International Research Project onder mijn functie, het grootste en meest prestigieuze evenement van de FSR. Als voorzitter van het project leidt je een groep van 20 studenten die op zoek gaan naar bedrijven die, dit jaar in Zuidoost-Azië, behoefte hebben aan strategisch advies over een bepaald vraagstuk. Dit biedt jou als student dus de mogelijkheid om door middel van desk en field research aan de slag te gaan als consultant. De projecten zullen in projectgroepen worden gedaan en gedurende het jaar worden verschillende trainingen georganiseerd vanuit Strategy Consultants (afgelopen jaar onder andere Bain, BCG, Accenture en Roland Berger) om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de projecten. Ben je nieuwsgierig geworden naar het IRP en wil je hier graag wat meer informatie over lezen, dan kan je dit vinden op de website: www.irprotterdam.nl.

Als je meer wilt weten of vragen hebt over de functie van de Commissaris Activiteiten, kun je mij altijd appen (+31681870592) of mailen (activities@fsr.nl).

Back to top
Cancel