Taken van de Vice President

Taken Vice President

Taken Vice President

Als Vice President ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor de marketing van de evenementen en het goed op de kaart zetten van de FSR in het algemeen. Daarnaast is de promotie van één van onze grootste inkomstenbron: het Financial Career Platform ook een belangrijke taak. Voor het creëren van promotiemateriaal maak ik voornamelijk gebruik van Indesign. Voor filmpjes heb ik af en toe gebruik gemaakt van Photoshop. Het kost even wat tijd, maar het is zeker weten zelf aan te leren.

Nu alles steeds meer om social media draait, kan de FSR natuurlijk niet achterlopen. Daarom is het ook heel belangrijk om de data-analyse van je ingezette promotiemiddelen te analyseren. Het is heel interessant om te zien met hoe weinig middelen je een heel groot bereik hebt. Daarnaast geeft deze analyse voor onze partners inzicht in de effectiviteit van hun vacatures die geplaatst worden op het Financial Career Platform. Door het plaatsen van advertenties en het boosten van vacatures kunnen de kliks etc. omhoog gaan, waardoor er meer partners geïnteresseerd zullen zijn in onze samenwerking.

Het is als Vice President bij elk evenement weer even aftasten hoeveel promotiemateriaal er nodig is, maar dit maakt het dan ook wel weer uitdagend.

Naast de marketing ben ik ook verantwoordelijk voor het contact met onze leden (3200+). Dit betekent mails bijhouden, het ledenbestand in de back-end van onze website www.fsr.nl bijhouden en maandmails sturen. Als Vice-President zit je daarnaast met de Treasurer en twee oud-bestuurders in het alumnibestuur. Gedurende het jaar organiseren wij meerdere alumniactiviteiten zoals borrels in Rotterdam, Amsterdam en Londen en een Alumni dag aan het einde van het jaar. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de alumni van de FSR nauw betrokken blijven bij de vereniging en elkaar nog regelmatig spreken.

In de tweede helft van het jaar houd ik mij naast mijn standaardtaken ook bezig met het International Research Project. In november waren de sollicitaties voor de resterende elf deelnemers naast de commissie, de Commissioner Activities en ikzelf. Ook binnen het IRP ben ik verantwoordelijk voor de promotie en dus indirect voor het aantal aanmeldingen en de kwaliteit van de deelnemers. Tijdens dit project krijg je ook veel trainingen en ben je zelf een consultant. Ik vind het fijne dan ook van mijn functie dat deze afwisseling er is en dat ik niet twaalf maanden hetzelfde doe.

Dit is het in het kort, maar ik zou natuurlijk nog veel meer kunnen vertellen over de taken van de Vice President. Als je vragen hebt kun je mij altijd bellen (+316 16 86 06 55) of mailen (vicepresident@fsr.nl).

Cancel