Taken van de Treasurer

Taken Treasurer

Taken Treasurer

Hi! Mijn naam is Bram Alkemade en ik ben dit jaar de Treasurer van de Financiële Studievereniging Rotterdam (FSR).

Als Treasurer ben ik verantwoordelijk voor de financiële situatie en continuïteit van de vereniging.  Alle inkomsten en uitgaven worden door mij in kaart gebracht en gecontroleerd. Daarnaast communiceer ik ook voortdurend met verantwoordelijke bestuursgenoten en commissieleden over financiële ontwikkelingen zodat geld optimaal benut wordt. Hierdoor heb ik eigenlijk bij alle evenementen en zaken binnen de FSR betrokken. Zo bespreek ik vaak met onze external de exposure inkomsten, de marketingkosten met onze Vice president, en activiteiten met onze Commissioner Finance Activities en Commissioner Activities. De functie als Treasurer wordt gekenmerkt door de strategische invloed die je hebt, naast het vele contact met je bestuursgenoten, bedrijven en andere besturen. 

Naast mijn financiële taken ben ik ook verantwoordelijk voor meerdere evenementen, wat voor een erg leuke afwisseling zorgt gekeken naar je verenigingstaken. Zo organiseer ik drie conferenties dit jaar. Namelijk de Private Equity Conference, Big Data X Finance Conference en de Open Banking Day. Deze laatste is in samenwerking met Turing Students Rotterdam. Voor deze conferenties moet ik samen met de Conference Committee opzoek naar een interessant onderwerp en goede bijpassende partners. Zo hebben we voor de Big Data x Finance Conference een samenwerking kunnen aangaan met partners zoals ABN AMRO, Unilever en Districon. 

Daarnaast ben ik als Penning ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Asset Management Tour, die we elk jaar in samenwerking organiseren met de Financiële studievereniging Rotterdam. Tijdens dit 3-daagse evenement gaan we langs bij verschillende Asset Managers in Amsterdam, en eten en slapen we in mooie restaurants/hotels. Dit evenement is vaak erg populair bij studenten, door de grote interesse van veelal financial economics en Finance and Investment studenten. 

Daarnaast organiseer ik door het jaar heen ook masterclasses zoals de Public Speaking Masterclass, Consultancy Masterclass en Bloomberg Masterclass. Hierbij kijk ik samen met de Masterclass Committee naar soft-skills waar studenten behoefte aan hebben om zo een interessante workshop neer te zetten. Ook ben ik dit jaar samen met onze External, verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse Private Equity Dinner. Dit is een diner met 4 van de leidende Private Equity Partners in Nederland, en wordt gehouden in Amsterdam. Bovendien is de penningmeester ook altijd verantwoordelijk voor de organisatie van de Bachelor Accountancy Day. Dit is in samenwerking met EFR en STAR. Dit is een event waarbij de bedrijven van de Big 4 op de universiteit een hele dag verzorgen om een beter inzicht te geven in het werk van een accountant. 

Ook organiseer ik door het jaar heen activiteiten voor (oud)leden. Zo zit ik samen met de Vice President Linda in het Alumni Bestuur, dit is samen met nog 2 oud bestuurders. Wij organiseren door het jaar heen Alumni borrels in Amsterdam, London en Rotterdam voor onze oud-leden. Daarnaast organiseren wij ook een alumnidag.

Bovendien ben ik samen met de president Desiderius verantwoordelijk voor de organisatie van het actievenweekend. Ieder jaar gaan we samen met onze groep actieven een weekend naar het buitenland. Vorig jaar was de locatie Belgrado en dit jaar zijn we naar Warschau geweest met onze actieven. 

Wil je meer weten over mijn functie of een bestuursjaar bij de FSR? Stuur mij dan een berichtje via treasurer@fsr.nl of +31647553813

Cancel