Taken van de Commissioner Finance Activities

Taken Commissioner Finance Activities

Taken Commissioner Finance Activities

Als Commissioner Finance Activities ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van bijna alle finance evenementen van de FSR. Het leukste aan mijn functie vind ik dat je contact hebt met veel verschillende partijen. Zo werk je intensief samen met je commissieleden voor de organisatie van een evenement, je communiceert met de verschillende partners en je werkt nauw samen met je bestuursgenoten. Daarnaast krijg je veel vrijheid om nieuwe partners te benaderen, het progamma van een event aan te passen of een nieuw idee uit te werken. 

Na een intensieve inwerkingsperiode en een leuk beleidsweekend met het oude bestuur begon mijn jaar met de organisatie van de International Banking Cycle (IBC). Tijdens de IBC komen tien grote investeringsbanken uit Londen en Amsterdam naar de campus van de universiteit om een workshop, presentatie en een borrel te geven. Omdat dit evenement al begin september plaatsvindt, ben ik in de zomer samen met mijn bestuursgenoten al begonnen met de promotie van het evenement. Als Commissioner Finance Activities ben je samen met de IBC commissie verantwoordelijk voor alle logistieke zaken en de communicatie naar de studenten. De IBC is een van de grootste evenementen van de FSR, hierdoor is het een hele drukke, maar zeker ook leuke en leerzame periode. Wanneer COVID-19 het toe laat, zal je voor de evaluatie en de planning van de IBC voor 2022 een week naar London gaan samen met de External. 

Meteen na de IBC begon ik samen met mijn bestuursgenoot Bo Havinga met de organisatie van het volgende evenement namelijk de Financial Business Cycle (FBC). De FBC is een oriënterend evenement waarin we activiteiten organiseren in de finance, accounting en controlling sector. Heel leuk hieraan vond ik dat ik tijdens organisatie en de evenementen zelf zo veel verschillende bedrijven kon zien en kijken welke sector het beste bij mij zou passen. De FBC duurde drie weken lang en bestond uit in-house dagen, on-campus workshops en diners. Er deden dit jaar 25 verschillende partners mee aan de FBC wat erg leuk was, maar zeker ook een uitdaging met de communicatie en organisatie.

Bovendien ben ik samen met mijn bestuursgenoot Desiderius en twee commissieleden druk geweest met de organisatie van de Corporate Finance Competition (CFC). Normaal gesproken zou je tijdens de CFC  samen met een groep van 20 studenten voor twee dagen naar het Landgoed Duin & Kruidberg gaan, waar je verschillende cases maakt, in combinatie met informele activiteiten zoals een diner en borrels.

Verder organiseer ik dit jaar The Valuation en Boutique Cycle met nog twee andere commissieleden. The Valuation is een tweedaags event waarin studenten de mogelijkheid krijgen om een training te volgen en de geleerde skills toe te passen de volgende dag bij twee inhousedagen. Ook de Boutique Cycle zal dit jaar voor het eerst georganiseerd worden, een 5 daags event waarbij studenten langs verschillende Finance Boutiques langs kunnen gaan. 

Het laatste evenement wat ik normaal organiseer is de London Finance Tour (LFT). Samen met de LFT-commissie organiseer je een trip in mei waarbij je met een groep van 20 studenten naar Londen gaat voor vier dagen. Hier bezoek je verschillende bedrijven om cases te doen en de bedrijfscultuur te leren kennen. Afreizen naar London was dit jaar helaas niet mogelijk, waardoor we nu als vervanging een Hedge Fund Talks en Venture Capital Day organiseren.

Ik hoop zo een duidelijk beeld te hebben gegeven van mijn functie. Als je meer wilt weten of nog vragen hebt dan kun je mij altijd een mailtje finance@fsr.nl of appje sturen (06-38327397). Ik vertel je graag meer tijdens een koffietje! 

Cancel